Muğla Haberleri

EVLERİ LAĞIM SUYU BASTI

*Kötekli Mahallesi Deniz Sitesi’nde yaşayan birçok vatandaş sağanak yağış nedeniyle yaşadıkları olumsuzluklara isyan etti. Defalarca Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp, CİMER’e şikâyette bulunmalarına rağmen hiçbir...

*Kötekli Mahallesi Deniz Sitesi’nde yaşayan birçok vatandaş sağanak yağış nedeniyle yaşadıkları olumsuzluklara isyan etti. Defalarca Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp, CİMER’e şikâyette bulunmalarına rağmen hiçbir yetkili kurumdan olumlu dönüş alamadı.

**Lağım sularının evlerinin içine kadar girdiğini söyleyen bazı site sakinleri, “Bize layık görülen bu insanlık dışı koşullarda insanlar hastalıktan kırılmakta” dedi.

Muğla’yı etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi Deniz Sitesi 280’inci sokakta evler sular altında kaldı, elektrik kabloları koptu, vatandaşlar evlerine giremedi.

“BU ŞARTLAR ALTINDA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Uzun zamandır bu tarz sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen bir site sakini, “Birkaç yıldır burada oturuyoruz. Her sağanak yağış olduğunda bu ve benzeri sorunlar ile karşılaşıyoruz. Kötekli Mahallesinin kanalizasyonu evimizin içine doluyor resmen. Yollarımız lağım suyu ile dolu. Yaşlısı var, çocuğu var. Pis suların içerisinde kaldık. Her yolu denememize rağmen bu sorunumuz çözüme ulaşmadı. Sitede ki tüm yollar delik deşik oldu. MUSKİ yetkilileri sürekli Kötekli arıtma terfi pompasının sık sık arızalandığını ve tamir edeceklerini söylüyorlar fakat buna rağmen uzun süredir bu sıkıntı devam etmekte. Bize layık görülen bu insanlık dışı koşullarda insanlar hastalıktan kırılmakta. Yetkililer artık sesimizi duysun. Bu şartlar altında yaşamak istemiyoruz. Hem bu lağım sorununa hem de delik deşik yollarımıza bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

İddialara göre ismini vermek istemeyen site sakinleri her yıl aynı sıkıntının yaşandığını ve bu olumsuzluklardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda olduklarını dile getirdi.

GÖRMEMEZLİKTEN Mİ GELİNİYORLAR?

Site de her sağanak yağışın ardından ciddi derecede lağım taşmasının yaşandığını dile getiren site sakinleri, “Şu an 20 cm’den fazla bahçeler ve yollar lağım suyu doldu. 444 48 01’i defalarca aradık, CİMER’e yazdık ama dönüş yapılmadı. Yetkili kurumlar halimizi görmedi ya da görmemezlikten geldi” dedi.

REZİLLİK

İki gündür rezillik çektiklerini söyleyen site sakinleri, “Elektrik telleri koptu, bazı direkler yamuldu ve hasar aldı. Bu sitede bir sürü yaşlı insan var yazık, günah değil mi? Yönetiminde elinden bir şey gelmiyor. Lütfen bize yardımcı olsunlar” diye konuştu.