Muğla Haberleri

Esnafı pandemiden sonra şimdi de altyapı yıktı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Hasan Ercan Caddesinde yapılan altyapı çalışmasına esnaf isyan etti. Pandemi sürecinde dükkanları kapalı olan ve iş yapamayan...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Hasan Ercan Caddesinde yapılan altyapı çalışmasına esnaf isyan etti. Pandemi sürecinde dükkanları kapalı olan ve iş yapamayan esnaflar yaz ayının gelmesiyle işlerinin düzeleceğini düşünürken, şimdi de altyapı engeline takıldı.

Sinem Korkmaz

Coronavirüs salgını dolayısıyla uzun zamandır iş yapamayan esnaf normalleşme süreci ve yaz ayının gelmesiyle beraber işlerinin düzeleceğini planlarken, şimdi de altyapı çalışmalarının mağduriyetini yaşıyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Hasan Ercan Caddesinde başlayan altyapı çalışması cadde esnafını isyan ettirdi. “Pandemi sürecinde işsiz kaldık, işlerimiz açıldı derken şimdi yapılacak iş mi bu?” diyerek isyan eden cadde esnafı bir haftadır iş yapamadıklarından dert yandılar.

Cadde üzerinde işletmesi bulunan esnaf, “Yaşanan pandemi süreci dolayısıyla aylarca iş yapamadık, ödemelerimiz birikti. Normalleşme sürecinde yavaştan iş yapmaya başladık derken altyapı çalışması tekrar belimizi büktü. Şimdi yapılacak iş miydi bu? Biraz esnafı, esnafın ailesini, geçimini düşünseler olmaz mı? Bu keşmekeşliğin ne kadar süreceği belli değil, tüm işlerimiz durdu” dedi.

Öte yandan cadde üzerinde oturan vatandaşlar da, evlerine rahat girip çıkamamaktan şikayet ederken, “Bir haftadır bu yol böyle duruyor. Çalışmaya düzgün daha bugün başlandı. Bebeği olan bebek arabasıyla evine rahat giremiyor, engelli vatandaşlar hareket edemiyor. Olası bir durumda ambulans, itfaiye gelecek olsa yola giremeyecek. Bir an önce bu çalışmayı hızlandırıp bitirsinler” şeklinde konuştu.