AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkez, Muğla’da AK Parti oylarını yüzde 7 oranında artırma başarısı gösteren Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın bu başarısını mercek altına aldı.

Genel merkez kaynaklı haberlere bakıldığında AK Parti Muğla teşkilatında yeniden bir revizyona gidilecek. Daha çok sahada çalışacak adaylarla yapılanacak. Bu arada kadın Başkan arayışı da duyumlar arasında yer alıyor.

-Yerel seçimlerde AK Parti’nin oylarının arttığı tek Büyükşehir Muğla oldu

Bu revizyon ve yenilenme stratejisinin arkasında, Muğla’nın yerel seçimlerde AK Parti’nin oylarını artıran tek Büyükşehir olması ve ayrıca CHP’nin kalesinde AK Parti’nin oylarını ilk kez yüzde 33’ün üzerine çıkması yatıyor.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı okumak için müneccim olmaya gerek yok.

Erdoğan’ın Muğla’da yaşanan AK Parti şahlanışı karşısında düğmeye basarak Muğla’daki başarının nedenlerini masaya yatırdığı bu çerçevede Muğla AK Parti teşkilatında yeni yüzlerle ve sahaya inen siyasetçilerle yoluna devam edeceği kaydediliyor.

AK Parti, son yerel seçimlerde oylarını dramatik şekilde düşürmesine karşın, sadece Muğla’da AK Parti oylarını göreceli artırması, bir başlangıcın ve uyanışın sinyali oldu.


Bu nedenle AK Parti, bu motivasyonla Muğla’da yenilenmeye ve sahaya yeni yüzlerle, hatta kadınlarla inmeye hazırlanıyor.

Ekonomideki olumsuzluklara ve emeklilerin isyanına rağmen, AK Parti’nin Muğla’daki oylarını yüzde 7 artırması bir tesadüf değil. Bu başarıyı inceleyen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkezin buradaki başarının temeline kadar inerek bir yenileşme yolu izleyecek.

Muğla’daki Oy Artış Bir Şeylerin Habercisiydi

Ekonomideki olumsuzluklara rağmen, Muğla genelinde oyların yüzde 7 artması, bir şeylerin habercisiydi.

Muğla’da da ekonomik şartlar pek farklı değildi. Emekliler maaşlarının yetersizliğinden şikayetçiydi. Ancak Türkiye genelinde AK Parti bu nedenlerle oy kaybı yaşarken, Muğla’da oylar rekor düzeyde ilk kez artmıştı.

Bu başarının arkasındaki en büyük etken insan faktörüydü. Demek ki bütün olumsuzluklara rağmen CHP’nin kalesi Muğla’da AK Parti oylarını artırabiliyormuş. Evet Muğla Büyükşehir de AK Parti seçimi kaybetti.

Ancak ilk kez oylarını yüzde 33’e çıkartmış ve Türkiye genelinde de oylarını artıran tek Büyükşehir olmuştu. Bundan iyisi can sağlıydı. Belki de AK Parti Muğla’dan gelen oy artışı ile moral bulmuştu.

-İstifa etmelerinin arkasında bu strateji var

AK Parti kaynaklarından edindiğim bilgiler de bu doğrultuda ve beni doğruluyor. AK Parti Genel Merkezi ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunu görerek harekete geçti. Muğla’daki AK Parti teşkilatındaki istifaların istenmesini bu çerçevede değerlendirebiliriz. AK Parti, Muğla teşkilatındaki bu tecrübe ve başarıyı, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacak gibi görünüyor.

AK Parti Muğla’da Gözü Kadınlara Çevirdi

Başarılı İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı, iki hafta önce Milas İlçe Başkanlığı'na atandı. Bu atama, AK Parti’nin Muğla'da adeta bir devrim niteliğinde algılanmış ve çok olumlu karşılanmıştır. Muğla'nın ilk kadın ilçe başkanı olarak, genç ve sevilen bir isim olan Marçalı’nın bu göreve getirilmesi, geleceğe yönelik önemli mesajlar içeriyor.

AK Parti Genel Merkezi, dün aldığı bir kararla Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Fethiye ve Dalaman ilçe başkanlıklarında da değişiklik yapma yoluna gitti. Bu değişim, söz konusu ilçelerde yeni bir heyecan ve hareketliliğin sinyalini veriyor.

Bu hareketlilik içerisinde, yeni kadın ilçe başkanlarından da söz ediliyor

AK Parti kaynaklarından edindiğim bilgilere göre, Datça ve Ortaca ilçe başkanlıklarına da kadın başkanların atanması ihtimaller arasında. Özetle, AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Muğla ile bulduğu moralle ve yapacağı yeniliklerle yoluna devam edecek.

Tandoğan Uysal