Muğla Haberleri

Emniyete Trafik Motosikleti Takviyesi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesine tahsis edilen yeni 18 adet trafik motosikleti görevli personele teslim töreni...

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesine tahsis edilen yeni 18 adet trafik motosikleti görevli personele teslim töreni ile motosikletli sürüş timleri eğitim kursu olan Şahin kursunu tamamlayan personele sertifika töreni düzenlendi.

Sinem Karakaya

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne 18 adet yeni motosiklet tahsis edildi. Muğla’da 75 adet motosiklet bulunmakla birlikte tescil işlemleri tamamlanan 18 motosikletin birimlere teslim töreni ve Şahin Kursu’nu (motosikletli sürüş timleri eğitim kursu) tamamlayan personele sertifika töreni düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Burhanettin Erdoğan, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Raşit Tosun ile trafik ekipleri katıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından Şubat ayı içinde Fethiye'de, Mart ayı içinde de Bodrum ilçesinde toplam 100 personele trafikte güvenli sürüş eğitimi verilmesi hedefleniyor. 25 Kasım 20 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen ilk eğitime 25 personel katılırken, eğitimlerini tamamlayan personele protokol tarafından plaket ve sertifikaları verildi.

Plaket töreninin ardından kurban kesimi için Kuran okundu. Ardından motosikletler için kurban kesimi gerçekleştirildi.

Ekiplere “hayırlı olsun” diyen Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, yeni hizmete alınan motosikletlerin kazasız günlerde kullanılmasını diledi.

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, “Trafik şartları içerisinde en uygun araç motosiklet oluyor. Bunun yanı sıra artılarıyla beraber eksileri de var. Motosiklet sürücülerimizle alakalı ülkemiz genelinde motosiklet kültürünü istediğimiz ölçüye bir türlü getiremedik. Özellikle trafikte motosiklet kullanan arkadaşlarımızın kural ve kaidelere son derece uymaları ve dikkatli olmaları gerekiyor. Kask takmadan motosiklete binmek oluşabilecek en ufak bir olumsuz harekette, kazada ölüme davetiye çıkartmak demektir. Bu kadar motorun kullanıldığı bir ilde, siz motosikletli trafik polisi arkadaşlarımızın çok ciddi vebali sorumluluğu var. Hem motosikletlerde kurallara uymayanları uyarmalısınız, hem de aynı zamanda bu arkadaşlarımızı eğitmelisiniz. Motosiklet sürücülerinin çok ciddi sorunları var. Araç sürücülerinin motosiklet sürücülerini göstermeleri gerek saygıyı göstermiyorlar. Bende bir motosiklet sürücüsü olarak yaşıyorum bu sorunları. İki tekerli araç son derece kaza geçirmeye müsait. Duruşlarda, kalkışlarda, rampalarda sıkıntı yaşamaya müsait, yol verme anlamında trafikte seyrederken araç sürücülerin motosiklet sürücülerine biraz daha saygılı ve duyarlı olmalarında rica ediyorum. Yılımız trafikle ilgili bütün sorunların aşılmasıyla alakalı çok önemli bir dönemdir. İlimizde trafik açısından çok yoğun. Özellikle yaz aylarında çok sıkıntılı bir bölge. Elimizden geleni yapıp vatandaşın güvenli bir ulaşıma kavuşmasına vesile olacağız. Biraz daha fazla çalışıp ölümlü kazaları en aza indirmeye gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızda da özellikle motosiklet kullanımında duyarlılığı arttırma gayreti içerisinde olacağız. Allah kazasız belasız görevler nasip etsin” dedi.

Kendisinin de motosiklet kullanıcısı olduğunu hatırlatan Muğla İl Emniyet Müdürü Dilberoğlu, kendisi için de bir motosiklet makam aracı olduğunu belirtirken, yaz aylarında birçok olaya motosiklet makam aracı ile gideceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından deneme sürüşü yapılarak şehir turu gerçekleştirildi.