Genel sağlık sigortalı vatandaşlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler, kaplıca tedavisinden faydalanma hakkına artık sahip olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu tedaviye ilişkin yol, gündelik ve refakatçi masraflarını belirli şartlar doğrultusunda karşılıyor. Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre sağlanan bu destek, tedavi sürecindeki finansal yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Emekliler, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kaplıca tedavi merkezlerinden şu sağlık sorunları için ücretsiz hizmet alabiliyorlar:

-Romatizmal Rahatsızlıklar
-Solunum Yolu Hastalıkları
-Cilt Problemleri
-Mide ve Bağırsak Sorunları
-Böbrek ve İdrar Yolu Rahatsızlıkları

Thumbs B C 4Ac30E4E4E0F92B4Cb3B961Aa01C32Aa

Kaplıca Tedavisini SGK Karşılıyor mu?

SGK, emeklilere Sağlık Bakanlığı'na bağlı kaplıca merkezlerinden ömür boyu ücretsiz hizmet alma hakkı sunuyor. Ayrıca, kaplıcalara ulaşım masraflarını karşılamak amacıyla bir destek de sağlanıyor. Bu destek şu şekilde uygulanıyor:

İl içindeki tedavi için 23 TL,
İl dışındaki tedavi için 46 TL ödeme yapılacak.

Thumbs B C 8F9F69A0D712Ee7295C4Debd9728F9D5

Kaplıca Şartları Nelerdir?

Emekli Bayram İkramiyeleri: Tarihler ve Tutarlar Netleşti Emekli Bayram İkramiyeleri: Tarihler ve Tutarlar Netleşti

Emeklilerin ücretsiz kaplıca hizmetinden faydalanabilmesi için yalnızca Sağlık Bakanlığı'na bağlı tesislerde tedavi alması gerekmektedir. Kaplıca tedavisi için, resmi sağlık kurumları tarafından fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin bulunduğu sağlık kurulları tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporu gereklidir. Bu raporda, tanı, önerilen tedavi, seans sayısı ve gün bilgileri yer almalıdır. Yol, gündelik ve refakatçi giderleri, bu sağlık kurulu raporuna dayanılarak karşılanacaktır. Ayrıca, raporun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedavi başlanmazsa, yeni bir sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekir.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ