Gündem

EMADDER’den destek arayışı: “Eşitlik ve adalet talep ediyoruz”

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) tarafından yapılan basın açıklamasında emeklilikte ortaya çıkan adaletsizliğin ortadan kaldırılması talep edildi.

EMADDER tarafından emeklilikte adaletsizliğe ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

EMADDER tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"3 Mart 2023 tarihinde düzenlenen EYT yasası, adil bir emeklilik düzenlemesi yerine sadece 8/9/99 tarihinden önce işe başlayanları kapsayacak şekilde hayata geçti. Bu değişiklik, iş hayatına bir gün, bir ay veya birkaç yıl sonra başlamış olanları, daha fazla çalışmalarına rağmen emeklilik hakkında ciddi bir şekilde mağdur etti. Akranlarıyla karşılaştırıldığında, işe daha geç başlayanların 17 ila 20 yıl daha fazla çalışarak emeklilik hakkı elde etmesi gerekiyor. Bu durum, adalet ilkesiyle bağdaşmamakla eleştiriliyor ve 2000'li yıllarda işe girenleri ‘2000Liler’ olarak adlandırıyor. 2000’lilerin asıl amacı, emeklilik hakkını elde etmek değil, sadece eşitlik ve adalet talep etmek. Ancak yapılan düzenleme, aynı ülke vatandaşı olmalarına rağmen daha fazla çalışmalarına rağmen emeklilik hakkı elde etmelerini engelliyor. Bu durum, adil olmayan bir sistemi ve adaletsizliği gösteriyor.”

EMADDER Muğla Üyesi Sencer Aksoy ise, "Kademeli emeklilik için 3 parti tarafından hazırlanan yasa teklifi meclise sunuldu. Bu konunun partiler üstü tutularak EYT ile birlikte emeklilikte ortaya çıkan adaletsizliğin giderilmesi amacıyla tüm mecliste bulunan vekillerimizden destek beliyoruz" dedi.