Muğla Haberleri

Dünyaca ünlü Akbük koylarında temizlik operasyonu

Muğla’nın ve Türkiye’nin Doğal güzellikleri ile ünlü Akbük koyları adeta çöplüğe döndü haberimiz sonrasında, Menteşe Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın talimatı doğrultusunda Akbük sahillerinde adeta “Temizlik Operasyonu” düzenlediler. Menteşe Belediyesi ekiplerinin, araç girişi güçlükle yapılan koylarda da gün boyunca temizlik yaptığı öğrenildi.

Muğla’nın ve Türkiye’nin Doğal güzellikleri ile ünlü Akbük koyları adeta çöplüğe döndü haberimiz sonrasında, Menteşe Belediyesi ekipleri Akbük sahillerinde adeta “Temizlik Operasyonu” düzenlediler, ekipler sorumluluk alanlarında olmayan koylarda da temizlik yaptılar.
Muğla’nın ve Türkiye’nin Doğal güzellikleri ile ünlü Akbük koylarının açöplüğe döndüğü konu alan haberimizin ardından Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın talimatı ile harekete geçen , Menteşe Belediyesi ekipleri Akbük sahillerinde adeta “Temizlik Operasyonu” düzenlediler.

SAHİLLERİ BULDUĞUNUZ GİBİ BIRAKIN
Sahil şeridi boyunca tatilcilerin geride bıraktığı çöpleri ve atıkları Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gün boyunca çalışarak temizlediler. Temiz bir şekilde bırakılan Sahiller konusunda bir çağrıda bulunan Menteşe Belediyesi yetkilileri, şu ifadeleri kullandılar:
“Bu doğa ve koylar hepimizin biz belediye olarak koylarımızı temiz tutmak için çalışıyoruz. Tatilcilerden, Karavan ve çadır kullanan misafirlerimizden isteğimiz koylarımızı buldukları gibi temiz bir şekilde bırakmaları ve koyları kirletenleri uyarmaları. Akbük koylarımızı, Çınar Sahilimizi hep birlikte temiz tutmak için duyarlı davranmaya devam edelim”
Dünyaca Ünlü Akbük, koyunda bulunan otel, apart ve su sporları işletmecileri ise koylarda biriken çöpleri, bölgeye gelen tatilcilerin geride bıraktığına işaret ederek, “Yeryüzü Cenneti Muğla’mızda tatil yapan misafirlerimizden çevre ve doğa konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu güzellikler hepimizin, bu doğa ve güzellikler olmasa misafirlerimiz nerede denize girecek, çöple kaplı koylarda denize girmek istemiyorlar lütfen duyarlı olsunlar” dediler.

UYARI TABELASININ ALTINA ÇÖP ATMIŞLARDI
Muğla’ya ve Akbük koylarına tatile gelen tatilcilerin koylarda bıraktığı çöpler, bölgede faaliyet gösteren işletmecilerin de tepkisine neden oluyor. Bölgede tatil yapan günübirlik tatilcileri uyarmak için bölgeye geçtiğimiz yıllarda Menteşe Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yerleştirilen, “Çöp ve Enkaz Bırakılması Yasaktır Çevremizi Temiz Tutalım ve Tutmayanları Uyaralım, Bu alanda Çadır Kurmak, Kamp Yapmak ve Her Türlü Ateş Yakmak” yasak yazan uyarı tabelalarının altına da tatilciler tarafından çöp bırakılmıştı.