Dünya otomotiv devi iflasın eşiğinde! 14 bin kişi işsiz kalacak

Dünya otomotiv devi iflasın eşiğinde! 14 bin kişi işsiz kalacak
Almanya'nın en büyük otomobil üreticisi iflasın eşiğine geldi. En az 14 bin kişi işsiz kalacak.

Ekonomik kriz, küçük çaplı işletmelerde olduğu gibi büyük firmaları da kötü etkiliyor. Pandemi döneminde başlayan iflaslar otomobil sektöründe dünyanın ikinci Almanya'nın en büyük firmasını iflasın eşiğine getirdi. Üretiminin bir kısmını Türkiye'ye kaydıracağı konuşulan firmanın sonraki sonraki süreçte yapacakları ise merak konusu...

14 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Dünyanın en büyük üçüncü, Almanya'nın ise en büyük ikinci otomotiv yan sanayi şirketi ZF, bugün Almanya'daki 11.000 ila 14.000 çalışanını işten çıkaracağını duyurmasıyla gündem oldu.

Almanya'da 54.000 kişiyi istihdam eden şirket, çalışanlarının yaklaşık dörtte birini işten çıkaracak. Uzun süredir istihdam kısıntısı beklenen ZF'de, açıklanan bu rakamlar beklenenden 2.000 kişi daha fazla olup, sektörde büyük bir yankı uyandırdı.

KRİZİN NEDENİ BORÇLAR VE ELEKTRİFİKASYON

ZF'nin iflas kararını artan borç yükü ve sektörde yaşanan genel sıkıntılarından dolayı aldığı ifade edildi. Otomotiv devinin 13 milyar Euro borcu olduğu öğrenilirken, bu borçların, yükselen faiz oranları ile birlikte ZF'yi tasarrufa zorladığı vurgulandı.

Otomotiv yan sanayisinin dev isimlerinden biri olan ZF, Bosch ve Continental gibi diğer büyük tedarikçilerle birlikte çevre dostu elektromobiliteye geçiş için büyük yatırımlar yaptı. Ancak, elektrikli otomobillere yönelik talep beklentilerin gerisinde kaldı. ZF, Almanya'daki bazı fabrikalarını da kapatmayı planlıyor.

Kaynak:Halk TV

Bu haber toplam 4519 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.