1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesinin ardından düğün salonları da 1 Temmuz’da yeniden hizmet vermeye başladı ancak, 11 Mayıs’ta yeniden faaliyet göstermeye başlayan kuaför salonlarında gelin saçı ve makyaj yapmak hala yasak. Vatandaşların tepkisine yol açan bu uygulama, “Kalabalık ortamlarda virüs yok da, gelin saçı yaparken mi virüs var” yorumlarına yol açtı.

Sinem Karakaya

Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan düğün salonları, normalleşme süreciyle 1 Temmuz’da yeniden hizmet vermeye başladı ancak, 11 Mayıs’ta yeniden faaliyet göstermeye başlayan kuaför salonlarında gelin saçı ve makyajının yapılmasının yasak olması vatandaşlar tarafından trajikomik olarak değerlendirdi.

Konuyla ilgili Muğla Gazetesi’ne görüşlerini bildiren Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, “Coronavirüs tedbirlerine uyularak düğün salonları hizmet vermeye başladı fakat federasyonumuzun tüm girişimlerine rağmen gelin saçı ve makyaj yapmak kuaförlerde yasak. Düğünü olanlar genelde evinde kendi saçını kendi yapıyor ya da en basit şekilde maşa yaptırıyor. Makyajını kendi yapıyor. Bu durum işlerimizi kötü etkiledi” dedi.

Meteoroloji açıkladı dikkat! Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı dikkat! Muğla’da hava nasıl olacak?

“11 TEMMUZ’DAN SONRASI MEÇHUL”

“Gelin saçı, makyaj ve klima çalıştırmanın yasak olduğu kuaförlerde 11 Temmuz’da yasakların kalkacağı söylenmişti ancak vaka sayıları yüksek seyrettiği için ne olacağı meçhul” diyerek sözlerine devam eden Oda Başkanı Çolakkol, şunları söyledi:

“1 Temmuz itibariyle Coronavirüs tedbirlerine uyularak düğün salonları hizmet vermeye başladı fakat federasyonumuzun tüm girişimlerine rağmen gelin saçı ve makyaj yapmak tüm Türkiye’deki kuaförlerde yasak. Düğünü olanlar genelde evinde kendi saçını kendi yapıyor ya da en basit şekilde maşa yaptırıyor. Makyajını da kendi yapıyor. Bu durum işlerimizi kötü etkiledi. Eskiden bir gelinin yanında en az 5 kişi gelirdi. 5 makyaj, 5 topuz bugünkü şartlarda 600 lira, 600 lirada gelin saçı 1200 liraya tekabül eden bir olayı bugün kuaförler kazanamıyor. Umarım bu durum en kısa zamanda düzelir çünkü bu durumun doğru bir uygulama olduğunu düşünmüyoruz. Tamam, sağlık önemli ama biz Kuaförler ve Berberler Odası olarak tüm üyelerimizin gerekli donanımı ve hangi şartlarda çalışacaklarını, sosyal mesafeyi nasıl koruyacaklarını defalarca anlattık. Onlarda bu kuralları harfiyen uyguluyor. Devlet bize hangi şartlarda çalışmamız gerektiğini söylüyorsa bizde o şartlarda çalışıyoruz. İkinci bir emre kadar kuaför ve berberlerde klimaları çalıştırmak, gelin saçı ve makyaj yapmak, berberler içinde sakal traşı yapmak yasak. 11 Mayıs’ta yeniden faaliyete geçtiğimizde 11 Temmuz’da bu kuralların kalkacağı söylenmişti ama vaka sayıları yüksek seyrettiği için şu an için ne olacağı meçhul. İnşallah Türkiye bir an önce bu hastalığı atlatır” şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla