Coronavirüsün dünyaya yayılmasıyla birlikte yeni hayat düzeninde önemli bir yere sahip olan maske, Muğla’da gelin ve damatların unutulmaz anlarını ölümsüzleştirdikleri dış çekimlere de yansıdı.

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla kullanılan maske, vitrinlerden sonra artık dış çekimlerinde modası oldu.

CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek

Coronavirüs sürecindeki yasak ve tedbirler kapsamında kullanımı zorunlu hale gelen maske, yeni sezon dış çekimlerinde gelin ve damatlarında aksesuarı haline geldi. Günlük hayatın vazgeçilmezi olan maske, Muğla’da gelin ve damatların unutulmaz anlarını ölümsüzleştirdikleri dış çekimlerde de farkındalık yaratırken, gelin, damat ve fotoğrafçının maskeli önlem aldığı çekimlerde ortaya ilginç görüntüler çıkıyor.

Muğla’da maskeli bir şekilde objektif karşısına geçen Yeliz ve Aykut çifti de, bebekleri Asel’i beklerken dış çekimlerde maske modasına uyan çiftlerden.

Muğla Menteşe’de düğün fotoğrafçılığı yapan MP Prodüksiyon sahibi Mehmet Yürekli, “Coronavirüs hayatımıza girdikten sonra maske kullanımı zorunlu hale geldi. Bu durum haliyle tüm sektörlere yansıdı. Normalleşme sürecine girilmesinin ardından düğünler ve nikâhlar kaldığı yerden devam ediyor. Bizde kaldığımız yerden çekimlerimize devam ediyoruz. Dış çekimlerde bu sezonun ilk maskeli fotoğrafını çektik. Bundan sonra da her çekimde maskeyle karşılaşacağız. Sosyal mesafe kurallarına uyarak bir çekim gerçekleştirdik. Bu duruma alışmamız gerekecek. Maske artık hayatımızın bir parçası. Sağlığımız için kullandığımız maske hayatın her alanında ortama ayak uydurmak zorunda. Dış çekimlere yeni bir soluk getirdik. Her çift maske ile fotoğraf çektirmek istemeyebilir ama maskeli fotoğraflar çekmeye de alıştık” şeklinde konuştu.

Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında düğün salonları kapatılmış, birçok düğün ise iptal edilmişti. 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte nikâhlar kaldığı yerden kıyılmaya başladı.

Editör: Gazete Muğla