Menteşe İlçesine bağlı Algı Mahallesinde devrilen elektrik hattı tehlike saçıyor. Yüksek gerilim hattından korkan mahalle sakinleri, direğin kaldırılmaması nedeniyle tarlalarına giremiyor. Fırtına nedeniyle devrilen elektrik direği, Algı Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor.

Güzide Kasım

Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Algı mahallesinde boş tarlaya devrilen elektrik direğinin yaklaşık bir aydır kaldırılmaması mahalle halkına isyan ettirdi. Fırtına nedeniyle devrilen elektrik direği, Algı Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor. Yüksek gerilim hattından korkan mahalle sakinleri, direğin kaldırılmaması nedeniyle tarlalarına giremiyor.

Mahalle halkı bir ay önce devrilen elektrik direğinin tehlike arz ettiğini söyleyerek yetkililerin direği bir an önce kaldırılmasını istiyor. Ayrıca yüksek gerilim hattı olan direğin devrilmesine rağmen elektrik akımının devam ettiği söyleniyor.

Tehlike altında olduklarını dile getiren mahalle sakinleri :“Yaklaşık bir ay önce bu elektrik direği devrildi. Yetkililere haber verdik en son yirmi gün önce geldiler. Ama hiçbir şey yapmadan gittiler bir daha da gelen giden olmadı. Bizler mahalle halkı olarak mağduruz. Hayatımız tehlike altında. Bu bölgeye giremiyoruz, korkuyoruz. Hayvanlarımızı otlatmak için getiremiyoruz bir an önce yetkilileri konuyla ilgilenmesini istiyoruz” diyerek bir an önce yetkililerden yardım istiyor.

Öte yandan ADM Elektrik Dağıtım  yetkilileri konuyla ilgili Muğla Gazetesine yaptığı açıklama da: “Geçtiğimiz günlerde olumsuz hava koşulları sonucu Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Algı mahallesinde meydana gelen olaya ilişkin gerekli incelemeler yapılmış olup, direkle ilgili işlemler en kısa sürede tamamlanacaktır. Mahalleye elektrik sağlanmasına yönelik tehlike arz edecek bir durum bulunmamaktadır.”dedi.

Editör: Gazete Muğla