Devlet başkanının kızı eşcinsel olduğunu açıkladı

Devlet başkanının kızı eşcinsel olduğunu açıkladı
LGBT+'ları hedef alan yasalara sahip Kamerun'da devlet başkanının kızı eşcinsel olduğunu açıkladı. Biya, paylaşımı yayımlamadan önce ailesinden hiç kimseye bilgi vermediğini söyledi ve ekledi: Ortaya çıkmak, güçlü bir mesaj göndermek için bir fırsattı...

Orta Afrika Ülkesi Kamerun’un devlet başkanı Paul Biya'nın kızı Brenda Biya eşcinsel olduğunu sosyal medyada sevgilisini öperken çekilen fotoğrafı paylaşarak açıkladı.

Brezilyalı model Layyons Valença ile öpüştüğü bir fotoğrafın yer aldığı Instagram paylaşımında Biya, "Senin için deli oluyorum ve bunu tüm dünyanın bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

9999.jpg

Biya, paylaşımı yayımlamadan önce ailesinden hiç kimseye bilgi vermediğini söyledi ve ekledi:

"Ortaya çıkmak, güçlü bir mesaj göndermek için bir fırsattı.”

Brenda Biya, son yedi gün içinde çok sayıda hakaret ve tebrik mesajı aldığını söyledi. Biya, babasının iktidara gelmesinden önce var olan eşcinsel karşıtı yasayı "adil bulmadığını ve hikayesinin bunu değiştireceğini umduğunu" sözlerine ekledi.

Biya, Kamerun'da sadece oldukları kişi yüzünden acı çeken birçok insana umut ve sevgi vermek istediğini belirtti. 91 yaşındaki Paul Biya, 1982'den beri Kamerun'un cumhurbaşkanı ve Afrika'da uzun süredir görevde.

1222.jpg

İnsan hakları grupları, Kamerun polisinin LGBT+’ların bir araya geldiği kamusal alanları hedef aldığını, saldırganların eşcinsel olduğundan şüphelenilen kişileri düzenli olarak dövdüğünü söylüyor.

Kamerun yasaları, aynı cinsiyetten bir kişiyle cinsel ilişkiyi yasak. Suçlu bulunan kişilere altı aydan beş yıla kadar hapis cezası veriyor.

Kaynak:Oda TV

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.