Muğla Haberleri

Dalyan’da yerli turist bereketi

-Denizi, güneşi, kumsalları, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihi geçmişiyle ilgi çeken Muğla'nın önemli turizm destinasyonlarından Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nde Kurban Bayramında adeta tatilci bereketi yaşandı.-Kurban Bayramında yaklaşık 50 bin tatilcinin ziyaret ettiği Dalyan Mahallesi, 2 bin 500 yıllık kaya mezarları, caretta carettaları, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı ve her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği çamur banyolarıyla tatilcilerden yoğun ilgi görüyor

Denizi, güneşi, kumsalları, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihi geçmişiyle ilgi çeken Muğla'nın önemli turizm destinasyonlarından Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nde Kurban Bayramında adeta tatilci bereketi yaşandığı bildirildi.

9 günlük Kurban Bayramında yaklaşık 50 bin tatilcinin ziyaret ettiği Dalyan Mahallesi, 2 bin 500 yıllık kaya mezarları, caretta carettaları, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı ve her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği çamur banyolarıyla tatilcilerden yoğun ilgi gördüğü bildirildi.
Bölgede tekne turlarından antik kent ve doğa gezilerine, yöresel lezzet turlarından sportif faaliyetlere birçok gezi programının da organizesi yapılıyor. Dalyan Mahallesi, 2 bin 500 yıllık kaya mezarları, caretta carettaları, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı ve her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği çamur banyolarıyla tatilcileri bekliyor.

BAYRAMDA TATİLCİ BEREKETİ YAŞANDI
Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur,Dalyan'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli toplam 12 bin yatak kapasiteli, her zevke ve keseye hitap eden konaklama tesisleri bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Tatilini Dalyan'da geçiren misafirlerimiz, raftingden cip safarisine her türlü deniz sporlarını yapabiliyorlar. Bölgemiz Fethiye, Göcek, Muğla ve Marmaris'e de çok yakın. Kurban Bayramında otellerimizde yüzde 100'e yakın bir doluluğa ulaştık. Dalyan'ın en büyük özelliği butik bir bölge olması. Fethiye ve Marmaris'e yakın olması nedeniyle de misafirler genelde bölgeyi araçlarıyla tercih ediyor.9 Günlük Kurban Bayramı tatilinde 40-50 bin civarında misafirimizi Dalyan’da ağırladık. Yabancı turistlerden ise en fazla İngiliz ve Hollandalı turistler tercih ediyor.
Dalyan'daki otellerin büyük bölümü aile işletmesi ve butik olması nedeniyle talep fazla. Dalyan'da bulunan 180 konaklama tesisi ve 200 restoran bayramda yerli turistle bayram etti.
Özellikle günübirlik ziyaretçi sayısının çok fazlaydı. Dalyan, kültür ve tarih turizminin yanı sıra denizi, kumu ve plajları, organik ürünleri ile tercih sebebi. Yıl içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi Dalyan'ı tercih ediyor. Misafirlerimiz özellikle Dalyan Kanalı'nı gezerek İztuzu plajına gidip burada vakit geçiriyor. Sürdürülebilir turizm açısında bölgemiz ön plana çıkıyor.".

"RAMAZAN BAYRAMI'NI DA DOLU DOLU GEÇİRDİK"
Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur da bayram tatili öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını anlattı.

Bölgelerinde genellikle butik otel ve pansiyonların yoğun bulunduğuna dikkati çeken Yağmur, "Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması turizmcileri mutlu etti. Tesislerdeki doluluk yüzde 90'lar seviyesinde olacak. Son dönemde bölgemize de çok yoğun bir talep var. Ramazan Bayramı'nı da dolu dolu geçirdik." dedi.