Gündem

DALYAN KANALI'NIN YÖNETİMİ BÜYÜKŞEHİR'E GEÇTİ...

Köyceğiz Gölü ve Dalyan kanalları idare kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda kanalın yönetimi Muğla Büyükşehir Belediyesine geçti.

Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında, bölgenin ekolojik değerlerini korumak, çevre kirlenmelerini ve bozulmalarını önlemek gayesiyle Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürü Ömer Bolat, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi Süleyman Özdemir, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Göcek Liman Başkanı Mustafa Ergüven, S.S. Dalyan Deniz Yolcu Taşıma Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Demir’in katılımıyla Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Yapılan toplantıda, bugüne kadar Yönetimi Ortaca Belediyesinde olan Dalyan Kanalı'nın yönetiminin Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmesine karar verildi. Kanal, yönetimi Dalyan kanalı ile ilgili yapılacak çalışmalarda söz sahibi oluyor ve Kanal yönetiminin alacağı kararlar bölge turizmi açısından önem taşıyor.