SİNEM KARAKAYA- Muğla'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Haftası tören ve kutlama etkinlikleri kapsamında Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Olgunlaşma Enstitüsünde resim sergisi, müzik dinletisi ve kokteyl düzenlendi.

Etkinliğe Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, okul müdürleri, emekli öğretmenler ile Aydın Ortaklar Köy Enstitüsü mezunu Hasan Uçar, emekli öğretmen Ali Savran ve Süheyla Savran katıldı.

Etkinlikte Menteşe'nin Algı Mahallesi’nden katılan ve öğretmenler tarafından kapıda karşılanan Köy Enstitüsü mezunu 95 yaşındaki Hasan Uçar öğretmenlere seslenerek ;” Cumhuriyet'e sahip çıksınlar. Atatürk'e sahip çıksınlar. Onun devrimlerine sahip çıksınlar. Memleketimiz için ellerinden gelen gayreti göstersinler" dedi.

Unutamadığı anıları anlatan 92 yaşındaki emekli öğretmen Ali Savran, 88 yaşındaki eşi Süheyla Savran ile görev sırasında tanıştıklarını anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile sohbet eden emekli çift; “ Sizlerle gurur duyuyoruz. İkimizde çok çalışkan bir öğretmendik. Bir memleketin kalkınmasındaki en önemli faktör, memleketin yarınlarını temsil edecek olan öğrencileridir. Bir çocuğa oturmasını, kalkmasın, yemesini, içmesini her yönüyle şekil verecek olan öğretmendir” dedi.

Emekli öğretmenlerle sohbet ederek anı defteri oluşturmak istediklerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “ Bu 3 emekli öğretmenlerimizi müthiş bir hafızaları var. İlkokuldaki öğretmenlerinin isimlerini bile hatırlıyorlar. Günümüzdeki öğretmenlikle o dönemlerdeki öğretmenliği tartışarak fikir alışverişinde bulunduk. Hem akademik başarı hem çocukların fiziksel gelişimleri hem de sportif faaliyetleri biz bunları dile getiriyoruz ama o dönemde zaten böyle eğitimler verilmiş. Öyle kalıcı bilgiler verilmiş ki Ali öğretmenim 92 yaşında olmasına rağmen öğrendiklerini unutmamış. Ayaklı kütüphane bile diyebiliriz. Öğrendiği Fransızca dilini bile unutmamış. Geçmişteki eğitim tartışılmaz derecede iyiymiş. Günümüzde de aynen devam ettirmeye çalışıyoruz kalıcı eğitimi.

Menteşe Belediyesi robotik ve kodlama eğitimleri başlıyor Menteşe Belediyesi robotik ve kodlama eğitimleri başlıyor

Etkinlikte Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan resim sergilendi, müzik öğretmenleri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Editör: Gazete Muğla