SİNEM KARAKAYA- Menteşe Belediyesi bünyesinde ‘Kadınlara Özel’ Öz Savunma Atölyesi kuruldu. Bu kapsamda kadınların tacize, kapkaça, erkek şiddetine ve tecavüze karşı kendilerini savunmasına yönelik eğitim veriliyor. Katılımın yoğun olduğu eğitimde hem psikolojik hem karate hem de judo dersleri veriliyor.

Kadınlara Özel Öz Savunma Kursu Başladı

Muğla’da bir ilk olan, yaklaşık 3 ay sürecek olan kursta savunma sporlarına dair olan eğitim sürekli devam edecekken, 15 dakikalık kısımda ise kadın hakları ile ilgili sohbet edilecek. Psikolog, Avukat, Polis desteği de alınarak eğitimler sürecek.

Muğlalı Üstündağ, Masa Tenisi Türkiye şampiyonu oldu Muğlalı Üstündağ, Masa Tenisi Türkiye şampiyonu oldu

Her kesimden kadınlara verilecek olan eğitimler Zihni Derin Merkezi’nde katılımcıların ortak ayarlandığı saat diliminde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Menteşe Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında kadınlar için de kurs açtıklarını belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “ Menteşe Belediyesi olarak yürüttüğümüz çalışmalarda kadınlara yönelik stratejik planda hedefler ortaya koyduk. Süreci bu şekilde ilerletmeye çalışıyoruz. Bu kursu açmamızdaki temel amaç, kadının her türlü tehdide karşı kendini savunabilmesini sağlamak. Kursun içerisinde hem şiddetin türleri, şiddet ile ilgili yapılabilecek hukuksal güvenceler ve hakları da yer alıyor. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Menteşe Belediyesi bünyesinde karate hocamız ve 2 tanede judo hocamız var. Bunlar da eğitim verecek. Hangi tip saldırılarla daha çok karşılaşılıyor, nasıl davranmamız gerekiyor gibi sorunların cevaplanacağı bir kurs olacak. Bu kursa katılan kadınlar, her türlü tehdit ve saldırıda kendilerini savunmayı öğrenecekler” diyerek kadınları Öz Savunma kursuna davet etti.

Editör: Gazete Muğla