Muğla Haberleri

CHP Menteşe'nin Kadın Kolları Başkanı Sibel Balı oldu

CHP Menteşe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde yeni başkan Sibel Koç Balı oldu.

CHP Menteşe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Genel Kurula, PM Üyesi Alkım Denizaslanı, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, CHP Menteşe İlçe Başkanı Nail Kızıl, mevcut CHP Menteşe İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Aycan ve üyeler katıldı.

Genel kurulda konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, şunları söyledi:

"Ben teknik bir meslek sahibi bir şehir plancısı kadın, kız kardeşiniz, kadın arkadaşınız olarak 10 yıllık belediyecilik tecrübemle bu sene ilk defa Muğla'mızda Menteşe'mizde ilk kadın belediye başkanı olmanın gururunu sizler sayesinde yaşadım. Canla başla hepimiz, hepiniz hem kırsal mahallelerimizde hem merkezde temas etmediğimiz hiçbir vatandaşımız hiçbir kadın arkadaşımız kalmadı. Seçimlerde elde ettiğimiz başarıda ve topluma verdiğimiz umutla sizlerin emeği o kadar büyük ki bunun farkındayım. Tüm emekleriniz için teşekkür ediyorum. O küçücük kız çocuklarının gözleri başka baktı. O gencecik çok daha umutlandı. Hepimizin çok büyük katkısı oldu. Çok teşekkür ediyorum emekleriniz için. Biz hep birlikte inanan kadınların, bir şeye baş koyan kadınların neler yapacağını, neler başarabileceğini Muğla'dan Menteşe'den hep beraber gösterdik. Bu göreve ben sizlerin sayesinde geldim. Az önceki konuşmalarda bahsedildi, evet bir kadın olarak siyasette belli bir noktaya gelmek kolay değil. Geçmiş dönemde kadın mücadelesinin her aşamasında da bu böyleydi. Biz sesimizi yükseltmeden, omuz omuza, el ele, kol kola vermeden ve masaya yumruğumuzu vurmadan maalesef kolay olmuyor ama biz bunu hep beraber başardık. Bu başarı hepimizin başarısı. Kendinize kocaman bir alkış istiyorum.

"BİZ KADINLAR NE İSTERSEK YAPARIZ"

Seçimi bitirdik yepyeni bir döneme girdik, çok güzel bir rüzgar yakaladık. Tüm Türkiye'de çok güzel bir rüzgar yakaladık. Genel başkanımız hep söylüyor, çok büyük bir sorumluluğun da içindeyiz. Üstümüzde çok büyük bir sorumluluk var ama önümüzde de tarihin akışını değiştirme fırsatı var. Bunun bilincinde olmalıyız ve partimizi Cumhuriyetin 2. Yüzyılında iktidar yapma fırsatı var. Her zaman bu bilinçle, bu farkındalıkla bu çalışkanlıkla bu gayretle hep birlikte çalışacağız. Şimdiye kadar güzel bir ruh, güzel bir enerji, güzel bir çaba vardı. Önemli olan bu kararlılığımızı bu gayretimizi aynı şekilde iktidara taşımak olacak. Biz demokratik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı belirleyip ülkemizdeki, şehrimizdeki refahı günden güne büyütüyoruz. Çalışmaya başladık zaten ve bu hemen hissedilmeye başladı. Sayın İmamoğlu'nun söylediği gibi enerjimiz yüksek, gençliğimiz var, yolumuz açık, heyecanımız da var. Emin, güçlü ve kararlı adımlarla hep beraber iktidara yürüyoruz. Biz kadınlar ne istersek yaparız bunun da biliyoruz, hepimiz çok iyi biliyoruz. Dediğimiz gibi el ele olduğumuz sürece, kol kola verdiğimiz sürece her zaman önümüz açık. Şimdi güzel günler yaşıyoruz, çok keyifli günler. Seçimden sonra herkes bir oh dedi, yüzler gülmeye başladı ama daha daha güzel günler çok yakın. Şule başkanıma ve yönetim kuruluna bugüne kadar hem memlekete verdikleri hizmet ve emek için hem partimize verdikleri hizmet ve emek için tüm çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek Sibel Balı ablama başarılar diliyorum. Yönetimiyle birlikte çok başarılı olacağına ve bu süreci birlikte sımsıkı, birliktelik, güç, kuvvet içinde yürüteceğinize çok eminim."

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Şule Aycan aday olmadı. CHP Menteşe Kadın Kolları'nın yeni başkanı Sibel Koç Balı oldu.

Balı, "Şule şimdiye kadar verdiği emeklerden ötürü uzun bir zaman, gerçekten meşakkatli olan bu yolda 2 sene bile uzunken 4 yıl gibi bir süreden çok güzel çalışmalar çıkardığı için Prof. Dr. Şule Aycan başkanıma hepinizin nezdinde çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ballı başkanlığındaki yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu;

Arzu Doğruel, Bilgi İzmir, Burcu Alper, Fatma Aytamur Tekin, Hatice Özkan, İpek Şahin, Melda Bütün Eroğlu, Neriman Ak, Rengün Çıkman ve Selma Basralı.