Gündem

CHP İl Başkanı Balcı'dan Ayaydın'a Cevap

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın Bodrum ve Muğla'daki su sıkıntısı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi eleştirmesi yeni bir polemiği başlattı.


Türkan Saylan Kültür merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, “31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve Sayın Ahmet Aras’ın 22 puan gerisinde kalan Sayın Aydın Ayaydın, seçim yenilgisini kabullenememiş olacak ki Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Tamer Mandalinci’ye saldırmaya başladı” dedi.

Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Sayın Aydın Ayaydın’ın Bodrum’un su sorunu üzerinden siyaset yapma hevesinin arka planında Muğla siyasetini ve Muğla bürokrasisini dizayn etme arzusu olduğunu çok iyi görüyor ve biliyorum. Daha 4 ay önce Muğlalılardan sandıkta gereken cevabı alan Aydın Bey’i bu hevesinden vazgeçmeye davet ediyorum. Eğer Muğla’ya ve Muğla halkına gerçekten hizmet etmek istiyorsa her seçim döneminde Marmaris ve Fethiye körfezlerini temizlemek üzere Muğla’ya getirilen ancak 1 Nisan sabahları ortadan kaybolan gemilerin körfezlerimizi temizlemesini sağlasın. Eğer Muğla’yı gerçekten düşünüyorsa alt yapıya ciddi bir yatırım yapılmasını sağlamak için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bulunan ve 4 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın masasında onaylanmayı bekleyen yurt dışı kaynaklı kredinin imzalanması için ricacı olsun. Aydın Ayaydın’ın eski öğrencisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Muğla halkı adına yapılacak olan bu ricaya olumlu cevap vereceğini ve Sayın Aydın Ayaydın’ı geri çevirmeyeceğini ümit ediyoruz”

BODRUM’DA YAŞANAN SU SORUNUNA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

21. ve 24. dönem milletvekili Aydın Ayaydın, Bodrum ve Muğla'daki su sıkıntısı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi eleştirerek, yerel yönetimlerin bu konuda yetersiz kaldığını belirtmişti.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Aydın Ayaydın, yaptığı açıklamada, önemli turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, Muğla'da ciddi su sıkıntısı yaşandığını söylemişti.

Mumcular Barajı'nda su kalmadığını ve Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından Bodrumlu abonelere su kesintileriyle ilgili uyarı mesajları gönderildiğini aktaran Ayaydın, "Seçimlerden bu yana geçen sürede, Bodrum ve Muğla'da vatandaşların temel ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerde gözle görülür bir gelişme kaydedilmedi." ifadesini kullanmıştı.