Muğla Haberleri

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Nazım Şardoğan Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Gençlik Kolları Kongresi Menteşe’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut İl Başkanı Nazım Şardoğan ile Mustafa Barış Güler’in başkanlık için yarıştığı il kongresinde kazanan isim Nazım Şardoğan oldu.

Muğla il genelinde ilçe kongrelerini tamamlayan CHP Muğla Gençlik Kolları, il kongresini tamamladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Cumhur Uzun, Parti Meclisi üyesi Alkım Denizaslanı, ilçe belediye başkanları, CHP il ve ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

“PARTİMİZE KÜSMEYİN: İÇİMİZDE SÖNEN İYİLİK ATEŞİ BİN KERE DE SÖNSE BİN BİRİNCİ KEZ YAKMAK ZORUNDAYIZ!”

Kongrede söz alan CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı yaptığı konuşmada “Şevkimiz kırılabilir, emeklerimiz karşılığını bulamayabilir, kötü niyetli insanlar karşımıza çıkabilir, emeklerimiz yok sayılabilir, içimizdeki iyilik ateşi onlarca defa kötülük tarafından söndürülüyor olabilir. Ama bizim yapmamız gereken Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce söylediği gibi her gün söndürülen içimizdeki ateşe inat, her gün o ateşi sabah kalkıp yeniden yakmak zorundayız. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan hiçbir engelin bizi yolumuzdan çevirmesine izin vermeden benim sizlerden ricam her sabah kalkalım ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizmiş olduğu yoldan inatla yürümeye devam edelim. Benim sizden ricam bu arkadaşlar. Bunu yapabilmemiz için küsmememiz gerekiyor. Siyasetten uzaklaşmamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİ OLMAYAN İNSAN, MAALESEF BU DÜNYADAN GELİR GEÇER. BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KENDİ YETKİ VE SORUMLULUĞUMUN ÇERÇEVESİNDE GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAYA HER ZAMAN HAZIRIM.”

Kongrede konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da yaptığı konuşmada gençlerin kendi kişisel hedeflerini belirlemesi yönünde konuştu. Gençler için “Hedefi olmayan insan, maalesef bu dünyadan gelir geçer. Hiç kimseden onu hatırlamaz. Her biriniz belediye başkanı hedefi koyacaksınız. Her biriniz kendinize milletvekili hedefi koyacaksınız. Her biriniz kendinize meclis üyeliği hedefi koyacaksınız. Her biriniz il başkanı hedefi koyacaksınız. Her biriniz Cumhurbaşkanı hedefi koyacaksınız arkadaşlar. Gençler ancak bu şekilde başarılı olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN SESİ OLMAYA, MUĞLAMIZ İÇİN DAHA İYİSİNİ BAŞARMAYA KARARLIYIZ”

Kongrede yeniden aday olan mevcut Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Nazım Şardoğan, Muğla il genelinde çok büyük başarıya imza attıklarını belirterek “Gençlerin sesi olmaya, Muğlamız için daha iyisini başarmaya kararlıyız. Ancak biliyoruz ki bu süreç, yalnızca bir yenilenme değil, aynı zamanda fedakârlık gerektiren bir mücadeledir. Bugün Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Ekonomik, sosyal ve siyasi alanda birçok sorunla karşı karşıyayız. Bu değişim, geçmişin hatalarına saplanıp kalmadan, cesur ve kararlı adımlar atan gençlerle mümkün olacaktır. Bizler bu değişimi sağlamak için bir aradayız. Gençliğin enerjisi, cesareti ve vizyonu, ülkemizin yarınlarını inşa edecektir.” dedi.

“UMUDUMUZUN BİTTİĞİ YERDE İNADIMIZ BAŞLAR

Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı adayı olan Mustafa Barış Güler “Gençlerin sadece gelecekte değil, bugünden itibaren toplumun her alanında etkin ve üretken bir şekilde yer almaları için yüksek enerjimizle, yenilikçi fikirlerimizle ve kararlı duruşumuzla, Cumhuriyet Halk Partisi’ni Muğla’da daha güçlü temsil etmek için, Cumhuriyet Halk Partisi vizyonuyla, Muğla’nın her köşesine umut ve yenilik taşımak için, daha güzel yarınları inşa etmek için hep birlikte çalışacağız. Birlikte başaracağız.” ifadelerini kullanarak genç ve çalışkan ekibiyle il başkanlığına talip olduklarını ifade etti.

1 geçersiz oyun da dâhil olduğu toplamda 248 kişinin kullandığı oyların sonucunda mavi listeyle seçime giden Nazım Şardoğan 150 oy alırken beyaz listeyle seçime giden Mustafa Barış Güler 97 oy aldı.

Yapılan Muğla İl Gençlik Kolları Kongresi sonucunda Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı yeniden güven tazeleyen Nazım Şardoğan oldu.