Muğla Haberleri

Büyükşehir Dış İlişkiler Daire Başkanlığı kuruldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı kurularak faaliyetlerine başladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Dünya Kenti Muğla” vizyonunu desteklemek ve uluslararası ilişkiler ile kent diplomasisi alanında aktif bir rol üstlenmek amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı kuruldu.

BAŞKANLIĞA CELAL CEM DENGİZ GETİRİLDİ

Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı 2024 ayı meclis toplantısında 5216 Büyükşehir Belediye kanunun 21. Maddesi gereği norm kadro esaslarına göre kuruldu ve başkanlığa Celal Cem Dengiz getirildi. Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü, Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü, Turizm Şube Müdürlüğü birimlerinden oluşuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın temel görevi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Dünya Kenti Muğla” vizyonu doğrultusunda kent diplomasisini hayata geçirmek, Muğla’nın uluslararası farkındalığını arttırmak, turizm konusunda Muğla’nın potansiyelini açığa çıkarmak, ulusal ve uluslararası tüm hibe ve projelerin takipçisi, katılımcısı olmak olarak tanımlandı.