Muğla Haberleri

BÜYÜK DESTAN OYUNU SEYİRCİYLE BULUŞTU

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü öğrencileri, Cumhuriyet’in 100.yılına özel hazırlığı “Büyük Destan” adlı tek perdelik oyunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşturdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yaşı kutlama programları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü öğrencileri, hazırlığı “Büyük Destan” oyununu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşturdu.

Cumhuriyet’in 100.yılına özel hazırlanan tek perdelik oyunu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kurum çalışanları ve çok sayıda seyirci izledi.

Genel Sanat Yönetmeni Utkan Özüpak’ın sahneye uyarlayıp yönettiği, 50 kişilik dev oyuncu kadrosuyla hazırlanan oyunda, yüce Türk Milleti’nin azmi ve büyük başarısının mücadelesi anlatıldı.

Ayrıca oyunda İsmet Tayyaresi’nin öyküsü de anlatıldı.

Oyunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü canlandıran oyuncular Mehmet Telli ve Cihat Çınar, seyircilerden tam not aldı.

Büyük gurur ve duygu dolu anların yaşandığı oyun, ayakta alkışlandı.

Oyuncuları tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şunları söyledi:

“Cumhuriyet’imizin 100.yılını hep birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli etkinliklerle kutladık. Çok şey bildiğimizi sanmamıza rağmen bazı bilmediklerimizin olduğunu anlıyoruz. Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için neleri yapmamız gerektiğiyle ilgili bize verdiği düsturları ve bu yoldan sapıldığı zaman nereye gidildiğini anlamamız gerekiyor. İkinci yüzyıla bir başlangıç yapıp, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Bunu anlıyor ve görüyoruz. Mustafa Kemal’in de söylediği gibi ne olursa olsun umutsuz olmaya hakkımız yok. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umutsuz olmadık. Bizim de Atamızın yolundan gidenler olarak umutsuz olmaya hakkımız yok. Çocuklarımızı çok daha güzel günlere hazırlamamız gerekiyor. Bu oyunda emeği geçen herekse teşekkür ederim. 100.yılımız kutlu olsun.”

(HABER MERKEZİ)