Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi Kurul Kararına göre, büfeler ve bakkallar (akaryakıt istasyonlarında bulunanlar dahil) pandemi süreci öncesindeki saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgını dolayısıyla açılış ve kapanış saatleri 09.00 ile 21.00 olarak belirlenen büfeler ve bakkallar, pandemi süreci öncesindeki saatlerinde hizmet vermeye devam edecek. Hıfzıssıhha Meclisi Kurul Kararına göre Valilik resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde bulunan bakkal, ruhsatındaki tanımlanmasına bakılmaksızın bakkal niteliğinde/büyüklüğünde marketler  ve büfelerin açılış ve kapanış saatlerinin pandemi süreci öncesindeki haliyle devam etmesine karar verilmiştir” denildi.

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

Valilik resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama şöyle:

“Coranavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler uyarınca marketlerin çalışma saatleri 09.00-21.00 olarak belirlenmiş, büfeler ve bakkallar ile akaryakıt istasyonları içindeki işletmeler İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 25/03/2020 tarihli ve 5882 sayılı genelgesiyle bu sınırlamanın dışında tutulmuştur. Bu nedenle büfe ve bakkalların (akaryakıt istasyonlarında bulunanlar dahil) açılış ve kapanış saatlerinin pandemi süreci öncesindeki haliyle devam etmesi gerekmektedir. Bu kapsamda İlimizde; Valiliğimiz tarafından İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddesi uyarınca aşağıda belirtilen tedbir kararlarının alınması ihtiyacı duyulmuştur. İlgi 03/06/2020 tarihli ve 2020/54 sayılı İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurul Kararının 9.maddesinin iptaline; İlimiz genelinde bulunan Bakkal, ruhsatındaki tanımlanmasına bakılmaksızın bakkal niteliğinde/büyüklüğünde marketler (zincir market ve birden fazla şubesi olan marketler hariç) ve büfelerin açılış ve kapanış saatlerinin pandemi süreci öncesindeki haliyle devam etmesine karar verilmiştir.”

Editör: Gazete Muğla