Bolu, Türkiye'nin hindi üretiminde önemli bir yer tutarak, ülke genelindeki ihtiyacın yüzde 30’unu karşılıyor. Modern üretim tesislerinde özenle yetiştirilen hindiler, sağlık ve lezzet açısından sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Özel bakım altında, ortalama 7-8 kilogram ağırlığında büyüyen hindiler, kesilmek üzere kamyonlarla kesimhaneye sevk ediliyor.
Bu hindilerin kilogram fiyatı ise 300 liradan alıcı buluyor. “Bu Yıl 150 Bin Hindi Kesilecek” Bolu'daki bir hindi üretim tesisinin canlı üretim müdürü İskender Kesim, bu yılki üretim planları hakkında bilgi verdi.
Kesim, “Yılbaşı için 150 bin hindi kesmeyi hedefliyoruz. 30 Aralık’a kadar kesim işlemlerine devam edeceğiz. Genelde 11 kilogram ağırlığındaki dişi ve 20 kilogram ağırlığındaki erkek hindileri kesiyoruz, ancak tüketici talebine göre bu yıl 7,5 - 8 kilogramlık hindileri kesime alıyoruz.
Bu hindilerin karkas ağırlığı ise 4,5-5 kilogram civarında oluyor ve yaklaşık 5 kişilik bir aile için yeterli olabiliyor” diye konuştu.
“Hindi Etine Talep Her Geçen Gün Artıyor”
Hindilerin 80-85 günde ideal ağırlığa ulaştığını belirten Kesim, “Normalde de kesimlerde bir artış var. Hindi etine olan talep giderek artıyor. Hindi eti, yüksek protein içeriğiyle besin değeri açısından çok değerli ve lezzetli bir et. Yağ ve kolesterol oranı düşük olduğu için sağlıklı bir alternatif sunuyor. Bu yüzden tüketici talebinin artmasıyla birlikte üretim kapasitemizi de artırıyoruz” dedi.