Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı,10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Neval Çolak

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı yayınladığı mesajda hükümetin verdiği Coronavirüs mücadelesine dikkat çekerken, engellilerin de risk gurubunda yer aldığını ve sosyal mesafeye özel önem göstermeleri gerektiğini belirtti.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Boyacı sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın mücadele içinde olduğu yeni tip Coronavirüs ülkemizde etkisini yitirmekte olduğu bu günlerde, başka ülkeler ise kendi çapında ciddi bir mücadele veriyor. Ve her ülkenin mücadelesi gerçekten kendi insanları, hükümeti ve sağlık sistemi için çok önemli. Engellilerin dünyadaki bu salgından nasıl etkilendiğine baktığımızda, yüksek riskli bir grup olarak görülen engelliler ve engelli hakları savunucuları bu salgından büyük endişe duymaktalar. Yaşlılarla birlikte, engelli ve kronik sağlık problemi olanlar da yeni tip Coronavirüsten kaynaklanan birçok komplikasyon sebebiyle diğer insanlara oranla daha fazla ölüm riski taşıyor. Bu nedenle bu yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Cumhurbaşkanlığımızın almış olduğu sosyal mesafe kurallarına bizler de uyarak bu zorlu süreci birlikte atlatmaya çalışmaktayız. Bu nedenle engellilerimizle sosyal medya ve görüntülü toplantılar yaparak bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız. Umuyoruz ki ülkemiz en kısa süre bu durumu da atlatacaktır."

Editör: Gazete Muğla