Neval ÇOLAK- Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet kapsamında FETÖ Bodrum Çatı Davası’nda 1 ‘i tutuklu, 4 ‘ü firari 35 sanık yargılandı.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Duruşmada FETÖ sözde Ortaca İlçesi İmamı olduğu iddia edilen, Tutuklu yargılanan Sanık Mustafa T. ‘nin 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına karar verildi.

Bodrum Sözde İmamının Son Celsedeki Pişmanlık Oyununu Mahkeme Bozdu

Kamuoyunda Bodrum FETÖ Çatı Davası olarak bilinen Muğla Adalet Sarayı’nda 28. celsesi görüldü. 25 kişi ceza aldı. Davada savunma yapan Çağrı A. etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ve Bodrum imamı olmadığını dile getirdi. Sanık Ç. Savunmasında; “ Bodrum imamı değilim. Nisan ayında Merter Koleji’nden çocuğumu aldım ve Bodrum’u terk ettim. Bunları cemaat biliyordum. Sadece dershanelerine gittim. Çok zoruma gidiyor. Ben hiç bir zaman kaçmadım. Her zaman huzurunuza geldim. İstanbul’da ayakkabıcıda çalışıyorum ve hiçbir davaya SEBGİS’le bağlanmadım bizzat kalktım huzurunuza geldim. Beratımı talep ediyorum.” dedi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Bodrum FETÖ Çatı Davası’nda Sanık Çağrı A. silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 8 yıl 9 ay hükmen tutuklandı.

FETÖ’cü Pilotların “Abisine” Hapis Cezası

Bir önceki davada, SEBGİS sistemi ile ifade veren tanık Ramiz D. Sanık olan Şükrü G. hakkında, “İzmir Çiğli pilot adayı ya da öğrencilerin sözleşmeli subay alımlarında görevli öğretmendi. 16 ay öğrencilerin hafta sonu programlarında manevi program takibinden ve belli dönemlerde himmetlerin toplanmasında görevliydi. Öğrencilerden sorumlu öğretmen abi statüsündeydi. Şükrü G.’nin bağlı olduğu kişi Mesut’tu. En son 2009 yılında gördüm Şükrü G. ‘yi. Sonraki yıllarda görüşmedik.” demişti. Davada Sanık Şükrü G. silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

FETÖ’cülere 170 Yıl Ceza Verildi

FETÖ Bodrum Çatı Davası kapsamında 6 sanık berat etti. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin diğer sanıklar için kararı şu şekilde; Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçundan Sanık Ceyhun Ü. , Sait G. , Ali Rıza P. , Mustafa A. , Ali Ö. , Erdal A. , Ömer Faruk H. , Osman S. , İbrahim A. , Hakan A. , Oral T. 6 yıl 10 ay 15 gün, Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçundan Sanık Mustafa E. , Ali Y. , Zafer D. ve Kadir K.  6 yıl 6 ay 22 gün, Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçundan Sanık İbrahim K. , Servet Ö. 6 yıl 3ay, Sanık Murat E. 2 yıl 16 ay ve Sanık Ali B. 1 yıl 3 ay ve Merter Koleji Avukatı Şakir A. 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Haklarında arama emri çıkarılan Durmuş Y. 8 yıl 1 ay 15 gün ve Eyüp B. 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Editör: Gazete Muğla