Gençlik ve Spor Bakanlığı 20 yıldır yurt sorunu çözülemeyen Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 yıldızlı 650 yatak kapasiteli oteli satın alarak Gençlik ve Spor Bakanlığı yurduna dönüştürmesinin ardından, turizm cenneti Bodrum’da yaşanan yurt sorunun çözümü için 250 kişilik 5 yıldızlı kiralık otel arıyor.
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin eğitim öğretime başlamasına kısa bir süre kalan, kentte gelecek öğrencilerin yurt sorunu yaşamaması için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talimatı ile adeta teyakkuza halinde olduklarını belirterek, Muğla’da Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtları ile ilgili çalışmalar hakkında şu bilgileri verdiler:
“Marmaris İçmelerde Bakanlık tarafından satın alınan 5 yıldızlı otel Bakanlığımıza ait öğrenci yurdu yapıldı. 1 Eylül itibariyle yurt binası öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Muğla’mızda yeni hizmete giren yurtlarla birlikte Bakanlığımıza ait öğrenci yurtlarının kapasitesi 14 bin 611’e ulaştı. Marmaris’te 5 yıldızlı otel konforundaki yurtta 200 kız, 200 erkek olmak üzere 400 öğrenci 1 Eylül’de misafir olarak kabul edilecek. Kayıt işlemi 1 Ekim’den itibaren yapılacak. Menteşe ilçesinde 3.Etap 1.500 Kişilik Yurt inşaatı devam ediyor. 2025 yılında hizmete açılması planlanıyor. Menteşe ilçesinde kamulaştırılan yaklaşık 18.000 metrekare üzerine kurulu 9 bloktan oluşan yurt binası için de çalışmalarımız son aşamaya gelindi .Bakanlığımıza ait yurtlarımıza öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirebilecekleri sosyal alanlar, spor tesisleri, kütüphane ve toplantı salonları yer alıyor”

Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması

MUĞLA’NIN İLÇELERİNDEKİ KYK YURTLARI
Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, yurt sıkıntısı olan ilçelerdeki sıkıntıların çözümü içinde bir dizi karar aldı. Bu karar doğrultusunda: Muğla’nın Seydikemer ilçesini kazanan öğrencilerin Fethiye’deki KYK yurtlarına, Ula ve Yatağan ilçelerini kazananların Menteşe İlçesindeki yurtlara, Dalaman ve Köyceğiz’i kazanların Ortaca ilçesinde yurtlara yerleştirilmesi yönünde karar alındı.

BODRUM’DA 5 YILDIZLI KİRALIK OTEL ARANIYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 yıldızlı 650 yatak kapasiteli oteli satın alarak Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrenci yurduna dönüştürmesinin ardından, turizm cenneti Bodrum’da yaşanan yurt sorunun çözümü için 250 kişilik 5 yıldızlı kiralık otel arıyor.
Yetkililer, Turizm Cenneti Bodrum’a 500 kişilik Bakanlık öğrenci yurdu binası projesinin projelendirilerek, yapılacak yurt binasının yer tahsisinin yapıldığına işaret ederek, “Bodrum’a da 250 kız, 250 erkek öğrenci kapasiteli 500 kişilik yurt binası projelendirildi. Yer tahsisi yapıldı. İmar çalışmaları devam ediyor. Bu eğitim öğretim döneminde Bodrum’u tercih eden öğrencilerimizin mağdur olmaması için 5 yıldızlı 250 kişilik bir yurdu kiralama yöntemi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yurdu yapmayı planlıyoruz. Bodrum’da 250 kişilik otel arayışımız devam ediyor” Bilgisini verdiler.

MARMARİS’TE 5 YILDIZLI OTEL KYK YURDU YAPILDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Muğla’nın Marmaris İlçesinde yıllardır çözülemeyen yurt sorunu, 5 yıldızlı oteli satın alarak KYK yurduna çevirerek çözmüştü.
Bakanlık tarafından satın alınarak KYK yurduna çevrilen otel 650 yatak kapasiteli, 155 odalı, Otel 5 yıldızlı. Otel yönetimi oteli içinde bulunan tüm malzemelerle birlikte Bakanlığa teslim edecek. 5 yıldızlı otel 11 bin metrekarelik bir alana sahip.
Öğrenciler 1 Eylül’de KYK yurduna dönüştürülen otele gelerek yerleşecekler ve aylık 500 TL yurt ücreti ödeyecekler. Yurda ilk etapta 200 erkek ve 200 kız öğrenci kabul edilecek. 5 yıldızlı yurt otel oldu, haberinin ardından 200’e yakın öğrencinin yurt için başvuruda bulunduğu bildirildi. Öğrencileri ilk etapta 5 yıldızlı otel konforuna sahip olacak KYK yurduna misafir olarak alınacak. Ekim ayının başında ise öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak.

Editör: Gazete Muğla