YTR Bodrum Basketbol 3’te 3 Yaptı YTR Bodrum Basketbol 3’te 3 Yaptı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ise Bodrum Karaada açıklarında makine arızası yaşayan ve içinde 2 kişi bulunan 13 metre boyundaki tekne ile Göcek’te ise makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde 3 kişi bulunan 7,5 metre boyundaki teknenin ekipler tarafından kurtarıldığını açıkladı.


Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi açıklarında, milyon dolarlık mega yatın önünde bulunan motoryata çarptığı anlar saniye saniye görüntülendi.
Motor yatta maddi hasarın oluştuğu kaza anı, Başka bir denizci tarafından saniye saniye görüntülendi. Mega yatın seyir halinde iken önünde bulunan motoryata doğru yaklaştığını görenler kazanın olacağını fark ederek, sesleri ile yatlardakileri uyarmaya çalıştılar.
Sosyal medya da bir anda gündeme oturan Kaza Bodrum Yalıkavak açıklarında yaşandı. Yalıkavak açıklarında seyir halinde olan "ICE" isimli mega yat, "AMEY" isimli motoryata arkadan çarptı. Kazada yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.
Motoyata arkadan çarpan ve Almanya'da 2005 yılında inşa edilen "ICE" isimli mega yatın, 14 misafir kapasitesine sahip olduğu ve 27 kişilik mürettebatıyla turistlere hizmet verdiği öğrenildi.
Yatın içerisinde güzellik salonu, sauna, asansör, spor salonu, klima ve helikopter pisti gibi lüks donanımlar bulunuyor. Bu arada, Bodrum Liman Başkanlığı yetkilileri yatların kime ait olduğuna dair bilgi vermediler.
MUĞLA’DAKİ KURTARMA OPERASYONLARI
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Bodrum Karaada açıklarında makine arızası yaşayan ve içinde 2 kişi bulunan 13 metre boyundaki teknenin KIYEM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuzca yedeklenerek Gümbet’e emniyetle yanaştırıldı.
Göcek’te ise makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde 3 kişi bulunan 7,5 metre boyundaki tekne, KIYEM-5 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuzca yedeklenerek Göcek Marina’ya emniyetle demirletildi.

Editör: Gazete Muğla