Muğla Haberleri

BODRUM’DA 9 YILDIR BİTMEYEN YOL ESNAFI MAĞDUR ETTİ

Turizm Cenneti Bodrum’da 9 yıldır tamamlanamayan yol Dünyaca Ünlü Yalıkavak’ta çok sayıda işletmenin kapanmasına neden oldu

Turizm Cenneti Bodrum’da 9 yıldır tamamlanamayan yol Dünyaca Ünlü Yalıkavak’ta çok sayıda işletmenin kapanmasına neden oldu, esnaf yıllardır bitmeyen yol nedeniyle isyan ediyor.

Bodrum’da yapımı yılan hikayesine dönen, Yalıkavak Yolu üzerinde işyerleri bulunan işletmeciler, Turizm sezonunun başlamasına rağmen aylardır iş yapamadıklarını ifade ederek yolun bir an önce tamamlanmasını istediler.

YOL ÇALIŞMASI 3 KİLOMETRELİK KISIMDA SÜRÜYOR

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Bodrum-Yalıkavak yolundaki çift şerit yol çalışması, Ortakent Kavşağı ile Yakaköy Türkmen Mahallesi yol ayırımı arasındaki 3 kilometrelik kısımda sürüyor.
Yetkililer tarafından Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacağı açıklanan çalışma, belirtilen zamanda yine bitirilemeyince bölge esnafı tepki gösterdi.
3 kilometrelik yoldaki çalışmaların büyük oranda tamamlandığı ve Yakaköy yol ayrımında yolun tek şeridinde ise menfez ve asfaltlama çalışması yapılacağı öğrenildi.

9 YILDIR TAMAMLANAMADI

Yapımına 2015 yılında başlanan fakat çeşitli sebeplerle yapımına ara verilen yol 2024 mahalli idareler seçiminden önce AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Tosun’un girişimleri le yeniden başlamıştı. Tosun, Torba-Yalıkavak arasındaki yapımı bir türlü Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanamayan yolun projelendirme çalışmalarına destek vereceklerini açıklamıştı.
Tosun, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ve 2024 yılı yatırım programına alınmış olan Torba-Yalıkavak Değirmenler mevkii arası 8.8 km’lik kısmı tünelli geçiş, geriye kalan kısmı yüzeyden geçen ve Gümüşlük kavşağına bağlanan toplam 18,68 km’lik Bodrum Çevre Yolu projesinin yatırıma dönüşmesi için merkezi hükümet nezdinde her türlü girişimi destekleyeceklerini de açıklamıştı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Yol çalışmasının devam ettiği güzergahta faaliyet gösteren işyeri sahipleri, sık sık basın açıklaması yaparak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. İşletmeciler, “Yolda Kaldık”, “Yola Ulaşamıyoruz, Yolsuzuz”, “Yol Ver Bakan” yazılı dövizler açıyorlar.
Açıklamada şu ifadelere yer verdiler:
“Bodrum’un sezonu Haziran ayında başlıyor, bunu Bodrum, Türkiye ve tüm dünya bilmesine rağmen seçimlerden önce hızla bayrama kadar yetişecek vaatleri ile sonu getirilemeyen yol çalışmaları sonucu, bugün yolumuz hala bu şekildedir. Kazalar, maddi ve manevi zararlar tahmin edilemez boyuttadır.
Sezonun zaten zorlu geçtiği bu dönemde, yol yapım çalışmaları esnafı daha da zor durumda bıraktı. Yol yapımının bir an önce tamamlanması için tüm yetkililerden destek istiyoruz. Bizler her bir işletme olarak gerek istihdama, gerek devlete verdiğimiz vergilerle ülke kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Bu nedenle işletmelerin sürekliliğini sağlamak, devlete ve istihdama katkıda bulunmaya devam edebilmek adına bu yol inşaatının bir an önce tamamlanması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Mağduruz. Mağduriyetlerimizin son bulmasını istiyoruz.”

ARAÇ LASTİKLERİNDEN MERDİVEN YAPTILAR

Bodrum’da turizm sezonu başlamasına rağmen, yolda bitmek bilmeyen çalışmalar nedeniyle ayladır iş yapamadıklarını dile getiren esnaf, yol kotunun alçalması nedeniyle işyerlerinin yoldan 2 metre yukarıda kaldığını ve araç lastikleri ile merdiven yaparak edip işyerlerine ulaştıklarını söylediler.

ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ DEVAM EDİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi ise bazı basın yayın organlarında Muğla Büyükşehir Belediyesini hedef alan yazılar çıktığına işaret ederek, şu açıklamayı yaptı:
“Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Müskebi Mahallesi Kapuz Caddesi üzerinden Yalıkavak Mahallesine giden yol üzerinde yenileme ve genişletme projesi başlatılmıştır. Yolun gidiş ve geliş güzergâhlarında bölgeyi besleyen içme suyu ve abone hatları bulunmaktadır. Yol çalışması nedeniyle bu hatlar karayolu altında kalacak olup herhangi bir arızada yolun kazılmaması ve boru çaplarının büyütülerek bölgeye daha fazla su sağlanması amacıyla hatların yol dışına çıkarılması planlanmıştır. Planlama doğrultusunda 2023 yılı Mayıs ayında başlayan çalışmalar diğer altyapı kuruluşları ve karayolları ile koordineli olarak devam etmektedir. Sonuç olarak bazı basın organlarında yer alan ve kurumumuzun üzerine düşen görevi yapmadığı veya aksattığına yönelik iddialara gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”