Muğla Haberleri

Bodrum'da 1 milyon metrekare ormanlık alan Bakanlığa tahsis edildi

-Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Muğla'nın Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı sınırları dahilinde kalan Plana değişiklilerinin 30 gün süreyle askıya çıkarıldığını duyurdu.-Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum’un Göl mahallesinde bulunan toplam 1 Milyon metrekarelik ormanlık alan Turizm maksatlı değerlendirilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmişti.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Muğla'nın Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı sınırları içinde kalan, İmar Değişikliği Planlarının 30 gün süreyle askıya çıkarıldığını açıkladı.
Planlama alanında Muğla 2 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun 16.01.2013 tarih ve 98 sayılı kararı ve sınır tespiti doğrultusunda Türkbükü Doğusu Turizm Alanı içerisinde bulunan bölge “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmişti. Planlama sahasının bir kısmı 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yer alıyor. SİT, alanında her hangi bir tescilli eser bulunmuyor.

1 MİLYON METREKARE “ORMANLIK ALAN” TURİZM BAKANLIĞINA TAHSİS EDİLMİŞTİ
Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum’un Göl mahallesinde bulunan 962 Bin metrekare ve 83 Bin metrekarelik ormanlık alanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğünden gerekli görüşün Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınması, söz konusu sahadaki izin haklarının saklı kalması ve ormancılık faaliyetlerine engel olunmaması kaydıyla toplam 1 Milyon metrekarelik ormanlık alan 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 8 inci Maddesi gereğince turizm maksatlı değerlendirilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmişti.

Turizm Bakanlığının tahsis edilen 1 milyon metrekarelik ormanlık alanda, ile 73 Bin metrekarelik "Orman Alanı” nın Turizm Tesis Alanı olarak değiştirileceği ve planlama alanında "Konaklamalı Turizm Tesis Alanı" ve bu tesisin ihtiyacını görecek şekilde bir trafo alanı ve yol alanı önerildiği öğrenildi.