Bir milyonluk ponzi vurgunu daha! Kendi elemanını da kandırmış

Bir milyonluk ponzi vurgunu daha! Kendi elemanını da kandırmış
İzmir'de Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı ve yeğeni Salih Han'ın, ponzi sistemiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL'yi aşkın vurgun yaptığı ortaya çıktı. Yüksek faiz ve İzmir Token vaadiyle kandırılan mağdurlar, perişan durumda.

Hayali fon yaratarak futbolcuları ve iş insanlarını Fatih Terim'i referans göstererek dolandırmakla suçlanan ve "Ponzi Seçil" olarak bilinen Seçil Erzan olayından sonra yeni vurgunlar da patlıyor.

Yüksek faiz ve İzmir Token vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL'yi aşkın vurgun yapan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı ve yeğeni Salih Han'ın sırra kadem basması, mağdurları perişan etti.

200 bin lirasını kaptıran 62 yaşındaki Sedat Kekevi, "Elimde çantam bomboş kaldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sesleniyorum, lütfen bu işin peşini bırakmayın." diye feryat etti.
Çiftçi Seyfettin Arıcı, "Bütün milletin para verdiğini gördüm. Koyunlarımı satacağım yok parasına." dedi.

1,5 milyon kredi çekip yatıran Zümrüt Özşen ise, "Benim şuan 300 bin lira ödemelerimle 1 milyon 700 bin lira borcum var." ifadelerini kullandı.

Holding Çalışanı da Mağdur

Ocakçı Holding'de çalışan İsmail Çoban da mağdurlar arasında. Aracını satarak 700 bin lira yatıran Çoban, "Paramızı alamadık." dedi.

Sedat Ocakçı'nın Skandal Görüntüleri Ortaya Çıktı

Ortaya çıkan görüntülerde Ocakçı, çalışanlarına İzmir Token'i tanıtarak, "1 milyon portföyü olan bir çalışanımız, nisan ayında isterse nakit olarak 1 milyonunu alacak. 'Eğer ben yine eskisi gibi sizin yönetmenizi istiyorum' diyorsa, biz bunu artık İzmir Token üzerinden yapacağız." diyor.

Tüm mağdurlar, paralarının geri verilmesini ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Sedat Ocakçı ve yeğeni Salih Han hakkında yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

Uzmanlar Uyarıyor:

Hiçbir yatırımda yüksek faiz vaadine kanmamak gerekir. Yatırım yapmadan önce firmalar hakkında detaylı araştırma yapmak gerekir. Ponzi sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak ve bu tür sistemlerden uzak durmak gerekiyor. Bu trajik olay, yatırım yaparken dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Mağdurların sesini duymak ve bu tür vurgunların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almak hepimizin görevi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.