Muğla Haberleri

BİLİRKİŞİ SANDRAS’TA “ÇED GEREKLİDİR” DEDİ

BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Sandras Dağı’nda özel bir firma tarafından yapılması planlanan olivin ocağı için “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. ÇED Gerekli Değildir kararına karşı CHP Muğla...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Sandras Dağı’nda özel bir firma tarafından yapılması planlanan olivin ocağı için “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. ÇED Gerekli Değildir kararına karşı CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay tarafından açılan davanın keşif ve bilirkişi incelemesi 8 Ekim’de yapılmıştı. ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için açılan davada bilirkişi “ÇED gereklidir” kararı verdi.

Köyceğiz Sandras Dağı’nda özel bir şirket tarafından yapılması planlanan olivin ocağı için “ÇED gerekli değildir” kararının verilmesinin ardından Milletvekili Erbay tarafından kararın iptali için dava açılmıştı.

Sandras Dağı’nda doğayı ve ekolojik yaşamı katledecek maden sahalarına yönelik verilen ÇED Gerekli Değildir kararına karşı CHP’li Erbay’ın açtığı davada 8 Ekim’de bilirkişi heyeti maden sahasında keşif yapmıştı.

Bilirkişi heyetinin ÇED gerekli raporu verdiğini açıklayan Av. İsmail Hakkı Atal, “Sandras Dağı’ndan Köycegiz'in içme su kaynaklarını zehirlemesi planlanan "Efes olivin madeni CED gerekli değildir kararının iptali davasında bilirkişi raporu lehimize geldi. Şirket zehirleme projesine devam etmek isterse Çevresel etki değerlendirme sürecine girip, ÇED raporu hazırlamak zorunda kalacak” dedi.