Muğla Haberleri

Başkan Aras'tan Menteşe'ye Gece Kreşi Sözü

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor.

İl genelinde Gündüz Bakımevi açacaklarının sözünü veren Başkan Aras’ın vaadi Yatağan ilçesinde hayata geçirildi ve 40 çocuk kapasiteli Gündüz Bakımevi’nin çalışmaları tamamlandı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
" Yatağan Emin Eller Gündüz Bakımevi 40 çocuk kapasiteli olacak ve 25-66 aylık çocuklara gelişim dönemlerine uygun eğitimler verecek.

Eğitim çalışmalarında; Akıl oyunları çalışmaları, Değerler eğitimi, İngilizce eğitimi, Yaratıcı drama çalışmaları, Müzik ve ritim çalışmaları, Matematik-resim ve sanat etkinlikleri, Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ve Sosyal etkinlikler olacak. Emin Eller Gündüz Bakımevi’nde 20’şer kişilik iki sınıf, geniş bir bahçe ve oyun alanları bulunuyor. Yatağan Emin Eller Gündüz Bakımevi Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye ve Menteşe ilçelerindeki Gündüz Bakımevlerinden sonra üçüncü olacak. Artan nüfusa paralel olarak aileler için Gündüz Bakımevleri, okul öncesi eğitim kurumlarının çok önemli .Yatağan ilçesinde hayata geçirdiğimiz Gündüz Bakımevi’ne kısa sürede yenilerini ekleyeceğiz. Muğlamızın 13 ilçesinde tüm vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz."

Menteşe'de Gece Kreşi Projesi
Ahmet Aras, özellikle çalışan anneler için en değerli varlıkları çocuklarını bırakacakları Gündüz Bakımevleri’ni çok önemsediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"Seçimlerde de il genelinde Gündüz Bakımevleri açacağımızın sözünü vermiştik. Yatağan ilçemizde Emin Eller Gündüz Bakımevi’mizi açıyoruz. Menteşe İlçemizde de gece çalışan ailelerin çocukları için gece Kreşi projemizi hayata geçireceğiz"