Alevlerden kaçan kaplumbağa güvenli alana bırakıldı Alevlerden kaçan kaplumbağa güvenli alana bırakıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Resmî Gazete'de yayımlanan tasarruf tedbirleri delinerek tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 17 milyon lira ve motor hacmi 2.995 cc olan Audi A8 makam aracı alındı.
Muhabirimiz Kenan Gürbüz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Resmi Gazete'de yayımlanan tasarruf tedbirleri delinerek alınan 48 ATA 001 plakalı AUDİ A8 Model makam aracını Muğla Büyükşehir Belediye binası önünde görüntüledi. Aracı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras’ın makam şoförünün kullandığı görüldü.

Whatsapp Image 2024 10 18 At 11.06.06
ŞİRKETİN LİSTE FİYATI 17 MİLYON LİRA
AUDİ A8’in 2024 model aracının tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı internet sitesinde 17 milyon TL olarak yer alıyor. Bu fiyata KDV’nin dahil olup olmadığına yer verilmemiş. Aracın motor hacmi 2.995cc, beygir gücü ise 340PS. Araç için yılda ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeneceği de kamuoyu tarafından merak edilen konular arasında.
Bu arada, Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Muğla’nın 13 farklı ilçesini Ahmet Aras’ın sık sık ziyaret ettiğine işaret ederek, aracın güvenli olduğu için tercih edildiğini ve çok sayıda Büyükşehir Belediye Başkanı ile bakanların da benzer makam araçlarına sahip olduğunu ifade ettiler.

Whatsapp Image 2024 10 18 At 11.06.05 (2)
CUMHURBAŞKANLIĞI TASARRUF GENELGESİ
17 Mayıs 2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tasarruf Tedbirleriyle İlgili 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanmasına, bürokratik işlemlerin azaltılmasına ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasına ilişkin tedbirlere yer verilmiş.
Anılan Genelge’de 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi  veya istisna kapsamındaki alım ve ihalelerle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının, yapacakları alımlarda ölçek ekonomisinden yararlanarak ihtiyaçların daha düşük maliyetlerle temini amacıyla ortak alım yoluyla tedariki yaygınlaştıracakları, genelge kapsamında edinimine izin verilen taşıtların, kullanım süresi ve maliyet analizleri dikkate alınarak en ekonomik yöntemle temin edileceğine yer verilmiş.
Hizmet aracı olarak kullanılacak taşıtlarda baz veya standart donanımlı, yerli ve elektrikli, binek ve station wagon cinsi taşıtlarda 1600 cc ve altındaki motor hacimli, işletme maliyetleri düşük ve ekonomik olan taşıtların tercih edileceği; ayrıca hizmet alımı suretiyle edinilecek taşıtlarda model yılı yeni araçlar yerine ekonomik olması durumunda binek ve station wagon cinsi taşıtlarda 10 yaşını, diğer taşıtlarda 15 yaşını doldurmamış olmak kaydıyla model yılı yeni olmayan araçlara öncelik verilmesine işaret ediliyor.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ