Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, kafatasından 77 iğne çıkarıldı!

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, kafatasından 77 iğne çıkarıldı!
19 yaşındaki bir kadın, baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğinde şoke edici bir gerçeğe maruz kaldı. Kafatasından 77 tane iğne çıkarıldı. Yetkililer, kadının psikolojik sorunları olmadığını ve iğnelerin "büyüden kurtarmak için tedavi" amacıyla kafasına batırılmış olabileceğini düşünüyor.

Genç kadın, perşembe günü şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Hindistan'ın Bhima Bhoi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk tetkiklerde kafasında çok sayıda iğne olduğu tespit edildi. İlk ameliyatta sekiz iğne çıkarıldı, ancak kadının durumu düzelmedi. Bu nedenle başka bir hastaneye sevk edildi.

İkinci hastanede gerçekleştirilen iki ayrı ameliyatta 70 iğne daha çıkarıldı. Ameliyatlar sabah saat 2'de başladı ve bir buçuk saat sürdü. Neyse ki iğnelerin hiçbiri kemiklere saplanmadığı, ancak yumuşak doku kanamalarına neden olduğu belirtildi.

Kadının kafasına bu iğnelerin neden batırıldığı hala tam olarak bilinmiyor. Yetkililer, kadının psikolojik sorunları olmadığını ve bu iğnelerin "büyüden kurtarmak için tedavi" amacıyla batırılmış olabileceğini tahmin ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve iğneleri batırdığı iddia edilen kişi tutuklandı.

Bu olay, Hindistan'daki batıl inançların ve geleneksel tedavi yöntemlerinin ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, bu tür olayların önüne geçmek için halkı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Kaynak:ekonomim.com

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.