Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'te 10 kişi boğuldu. Boğulma vakalarının artması üzerine, 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Diyarbakır'da 50 bin çocuğa yüzme eğitimi verildi.

Eğitim Devam Ediyor

Şu anda 5 bin çocuğun eğitim aldığı Yenişehir ilçesindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'nda sabahları özel gereksinimli çocuklar, gün içinde ise farklı yaş gruplarından öğrenciler yüzme eğitimi alıyor.

Uyarılar Yapılıyor

Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi ve Eğitmen Adnan Yıldırım, sıcakların artmasıyla insanların su kenarlarına yöneldiğini ve bunun risk oluşturduğunu belirterek, "Güvenli olmayan yerlerde yüzmeyin ve yüzme bilmeden suya girmeyin" şeklinde uyarılarda bulundu. Ayrıca, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ile boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı. Yıldırım, boğulmaların genellikle derin, bulanık ve güvenli olmayan yerlerde gerçekleştiğini, özellikle baraj ve göletlerde dikkatli olunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Havuz Tesisleri Ücretsiz

Seyrantepe Olimpik Yüzme Havuzu Tesisi Amiri Namet Yıldırım ise tüm eğitimlerin ücretsiz olduğunu belirterek, "Engelli çocuklarımıza haftada 2 gün birer saat eğitim veriyoruz. Su topu ve triatlon branşlarında da çalışmalar yapıyoruz. Yüzme öğrenen çocuklarımıza lisans çıkararak müsabakalara katılmalarını sağlıyoruz. Kentteki tüm çocukları güvenli ve kaliteli bir eğitim için tesislerimize davet ediyoruz" dedi.

Hamak ipi boynuna dolanan küçük kız hayatını kaybetti Hamak ipi boynuna dolanan küçük kız hayatını kaybetti

Yetkililer, vatandaşları özellikle şu konularda uyarıyor:

Yüzme bilmeyenler ve çocuklar kesinlikle gözetimsiz olarak su kenarlarına gitmemeli ve suya girmemelidir.
Yüzme için güvenli ve yetkililerin belirlediği alanlar tercih edilmelidir.
Derin, bulanık ve akıntılı sular tehlikelidir, bu tür alanlardan uzak durulmalıdır.
Can yeleği kullanımı hayati önem taşımaktadır.
Bir yetişkin daima gözetimde bulunmalı ve acil durumlar için hazırlıklı olmalıdır.

Kaynak: İHA