Muğla Haberleri

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramı yaptı

Muğla’da Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Kurşunlu Camii önünde Cuma Namazı sonrasında aşure ikramı yapıldı.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muharrem ayı dolayısıyla sevgi, dostluk, kardeşlik ve hemşerilik duygularını pekiştirmek amacıyla Kurşunlu Camii önünde Cuma Namazı sonrasında cemaate ve halka aşure dağıttı.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural gazetemize yaptığı açıklamada, “Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak mücahir alanımızdaki 3 ilde Aydın, Denizli ve Muğla’da Muharrem ayının başlangıcı olan etkinliklerimiz çerçevesinde aşure programımız vardı.

Aydın’da Süleyman Bey Camiimizde, Denizli’de Delikliçınar Yeni Camiimizde ve Muğla’da Kurşunlu Camimizde aşure programımız gerçekleşiyor. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlıyız. Genel Müdürlüğüz ve Bakanlığımız hem turizmde hem kültür noktasındaki göstermiş olduğu başarılı çalışmaların yanında hayır hizmetlerinde de en önde olmamız için mücadele veriyorlar.

O yüzden hayır hizmetlerimiz devam ediyor. 15 Temmuz’da bütün camilerimizde 15 Temmuz ile ilgili hatim okuttuk. Ondan önceki hafta kar helvası ile bal şerbeti dağıttık. Şimdi aşure programımız var. Önümüzdeki haftalarda yetim ve muhtaç çocuklarımızın sünnetlerini gerçekleştireceğiz. Hayır hizmetlerinde bütün bölge müdürlüklerimiz yarışıyor. İnşallah bize verilen bu görevi layıkıyla yapıyoruzdur” dedi.