Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Habertürk’te yayımlanan Gün Ortası programına katıldı.

Programda önemli açıklamalarda bulunan Aydın Ayaydın, Muğla’da particilik yapmayacağını söyledi. Özellikle büyükşehir belediye çalışanlarına seslenen Ayaydın, “Ben Muğla’da particilik yapmayacağım. Hepsine eşit mesafede olacağım. Büyükşehir çalışanlarına da sesleniyorum, hepsiyle çalışırım, onlarla birlikte el ele vererek hizmet yapacağız. Düzgün işini yapan herkesle yola devam edeceğiz” dedi.

“CHP’DEN ADAYLIK TEKLİFİ GELMEDİ”

Kendisine CHP’den adaylık teklifi gelmediğini kaydeden Ayaydın, “Ben 2015 yılında siyaseti noktalamıştım. Bodrum’da yaşıyordum. 12 ay Bodrum’da yaşıyorum. Yaklaşık 2 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan beni aradı ve bu teklifte bulundu. Siyaseti bıraktığımı söyledim. Sayın Cumhurbaşkanı Muğlalının sana ihtiyacı var. Muğla’da hizmet yok dedi. Ailemle görüştüm. Ailemde 2 kişi olumlu 2 kişi olumsuz baktı. Karar bana kaldı. İlçelerdeki arkadaşlarımla konuştum hepsi de Muğla hizmete susamış bir il dedi. Senin gibi birine ihtiyaç var dedi. Bunu söyleyenlerin içerisinde CHP’li de İYİ Partili’de AK Partili de var. CHP’den adaylık teklifi gelmedi. Cumhurbaşkanımızdan geldi” diye konuştu.

“İNSANLAR EVLERİNE TANKERLE SU GETİRİYOR”

Muğla’nın birçok sorunu olduğunu bunları araştırdığını ve çözüm için projeler hazırladığını dile getiren Ayaydın, “Muğla’nın ilçelerinin ne sorunu varsa hemen çalışmalara başladım. Sorunları dinledim. 13 ilçenin ayrı sorunu var. Öncelik sırasına göre sıraladım. Önceliği suya verdim. İnsanlar evlerine tankerle su getiriyor. Özellikle merkez ve Bodrum’da su sıkıntısı var. Var olan suda izale hattı sorunu nedeniyle yok oluyor. Bu sorunları bizzat yaşadığım için sıralama yaptım. Sudan sonra 2.sorun yol sorunu. Yollar çok kötü durumda” dedi.

“HALK PLAJLARI YAPACAĞIM”

Muğla’da her bütçeye uygun halk plajları açacağını söyleyen Ayaydın, “İnsanlar Fethiye, Bodrum’da yaşıyor ama denize ulaşamıyor. Denize kıyısı olan bütün ilçelerde çok sayıda koylarda halk plajları yapacağım. Ben son derece modern halk plajları yapacağım. Kıyı şeridi olan Fethiye’de Bodrum’da Datça’da ne yapacağımı da belirledim. Hazinenin 200 dönümlük arazini Büyükşehir’e alıp plaj yapacağım. İnsanlar orada vakitlerini geçirecek. Her türlü bütçeye hitap edecek. Büyükşehir olarak bunu üstleneceğiz. Fethiye, Marmaris balçıklarla dolu. Bu denizleri temizleyeceğiz ve halka açacağız” şeklinde konuştu.

“BÜTÜNCÜL İMAR PLANLARI YAPACAĞIZ”

Muğla’nın en büyük sorunlarından birinin imar sorunu olduğunu ifade eden Ayaydın, “Birçok ilçede imar yok. İmar olmadığı için insanlar kaçak yapı yapıyor. İlçe belediyeleri kaçak yapıyla müdahale edemiyor artık. Her yere gelişigüzel yapı yapılıyor. Bütüncül imar planları yapacağız. STK’larla görüşeceğiz” dedi.

Editör: Beritan Yücel