Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın TRT Haber canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

Muğla'da tapu sorunu yaşayan çiftçilerin sorunlarını çözeceğini belirten Ayaydın; "Muğla bildiğiniz üzere turizm şehri olduğu kadar aynı zamanda tarım şehri de. 28 bine yakın kayıtlı çiftçimiz 2 milyon dekardan fazla alanı ekip biçiyor. Onlara bir müjdem olacak. 3 kuşaktır dedelerinin babalarının şimdi de kendilerinin ektiği biçtiği ancak tapusu kendilerine ait olmayan tarlalar var. Milli Emlak’la konuştum. Çiftçimin bu sorununa bir çare bulun dedim. İlçe belediyeleriyle ortak bir çalışma yapacağız. Bu tip yerleri, ada parsel olarak belirleyip, Milli Emlak’a, Hazine’ye ileteceğiz. Onlara özel fiyat sunarak bu arsaları, tarlaları satın almalarında kolaylık sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi yönetiminin çiftçinin yanında olacağını açıklayan Aydın Ayaydın; "Çiftçimiz ektiği biçtiği yere daha çok sahip çıkacak. Muğla’nın o güzelim portakalı, limonu, mandalinası, narı, cevizi, zeytini daha çok değerlenecek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak onlara her türlü desteği vereceğiz. Tohumdan başlayıp pazarlamasına kadar çiftçimizin yanında olacağız. Soğuk hava depoları kuracağız. Bu güzelim ürünleri marka haline getireceğiz. Artık portakal, limon dalında kalmayacak. Dibine düşüp çürümeyecek. Arıcılığı da canlandıracağız." diye konuştu.

Balçık sorununu çözeceğini belirten Ayaydın, MUSKİ yönetimini de eleştirdi; "Denizlerimizin alarm verdiğine vurgu yapmıştım. Konuyu Cumhurbaşkanımıza da ilettim. Cumhurbaşkanımızın hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza hem de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza bu konu özelinde her türlü desteği vermeleri konusunda talimatları oldu. Durumun aciliyetini ilettim. Bir gemi Fethiye, bir gemi de Marmaris’e gelerek dipteki balçığın temizlenmesi için çalışmalara derhal başlayacaklar. Ben de Başkan olduğumda, ilk iş olarak MUSKİ müdürünü görevden alacağım. Derelere oradan da denizlere ulaşıp kirliliğe balçığa sebep veren tüm açıkları yamayacağız."