Muğla Haberleri

AVUKAT KAZMAZ’DAN YÜKSEK ELEKTRİK FATURASINA TEPKİ: “BU ZAM DEĞİL SOYGUNDUR”

BERİTAN YÜCELMuğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Av. Remzi Kazmaz, ailecek 15 gün ilçede olmamalarına rağmen evine 10 bin 100 TL, ofisine de 6 bin 550 TL gelen elektrik faturasına tepki gösterdi. Kazmaz, AYDEM önünde faturayı...

BERİTAN YÜCEL

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Av. Remzi Kazmaz, ailecek 15 gün ilçede olmamalarına rağmen evine 10 bin 100 TL, ofisine de 6 bin 550 TL gelen elektrik faturasına tepki gösterdi. Kazmaz, AYDEM önünde faturayı yakarak açıklama yaptı. Av. Kazmaz, yapılan zammı protesto ederek Danıştay’a dava açacağını duyurdu.

Elektrik faturalarına yapılan zammın ardından yurt genelinde protestolar devam ediyor. Muğla’nın birçok ilçesinde vatandaşlar yapılan zammı protesto ederek fatura yaktı.

Bodrum’da yaşayan Av. Remzi Kazmaz, ailecek 15 gün ilçede olmamalarına rağmen evine 10 bin 100 TL, ofisine de 6 bin 550 TL gelen elektrik faturasına tepki gösterdi.

Av. Remzi Kazmaz ve vatandaşlar Bodrum’da AYDEM önünde bir kez daha bir araya gelerek yapılan zammın geri çekilmesi için protesto ederek “Elektrik zamları geri alınsın” dedi. Gelen faturayı yakarak tepki gösteren Av. Remzi Kazmaz,  Danıştay’a dava açacağını duyurdu.

Av. Remzi Kazmaz,  “Türkiye’yi bir yangın yerine çeviren elektrik zamları ne hukuki yasaldır ne de ahlaki ve vicdanlıdır. Cumhuriyet tarihinin en büyük zam mı? Hayır bu bir zam değil soygundur. Şahsıma gelen elektrik faturası evime 10 bin 100 ofisime 6 bin 550. Hâlbuki insanlığın ve doğanın hizmetine sunulacak olan enerji halka en kolay en ucuz bir şekilde sunulması gerekirken halka fahiş fiyatla satılıyor. Ama paranın 1 lirası devlete giderken 6 lirası yandaş enerji dağıtım şirketlerinin kasasına girmekte. Ben bugün Anayasal hakkımı kullandım. Basın toplantısını yaptık, dava açma kararını aldım. Bu konuda büyük ailem CHP Bodrum düzeyinde Danıştay’da dava açıp Enerji Piyasası Denetle Kurumunun Zam ile ilgili yeni yönetmenliğini iptali için dava açacaklar. İşte bu nedenle her mağdur vatandaş Anayasal hakkını kullanarak Danıştay da dava açarak yönetmelikle ilgili YD kararı alabilir ve işlemin iptalini isteyebilir. Biz bugün böyle yaptık. Elektrik zamları geri alınıncaya kadar bu eylemlerimiz aynı yerde ve Türkiye’de devam edecektir” dedi.