Muğla Haberleri

‘Avaz Memleket Türküleri’ Dinleyicileriyle Buluştu

SİNEM KARAKAYA- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında memleket ve vatan türkülerinin söylendiği...

SİNEM KARAKAYA- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında memleket ve vatan türkülerinin söylendiği programda "Avaz Memleket Türküleri" ile Turgay Coşkun, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü gençleri ile bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sahne alan Kültür Bakanlığı Sanatçısı Turgay Coşkun, dinleyicilerine coşkulu anlar yaşattı.

Program öncesi konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; “ Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında ‘Avaz Memleket Türküleri’ programımızda sanatçımız Turgay Coşkun, öğrencilerimiz ile birlikte olacak.  Amacımız gençlerimizin geleceğe hazırlanması, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin gelişmesine katkıda bulunmak. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen gençlerimizin bir arada yaşadığı Kredi Yurtlar Kurumumuzda çok farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı bu ortam tamamen gençlerimizin sınav döneminde, biraz da eğlenmelerine fırsat tanıyalım dedik. Tarihimizi, kültürümüzü yansıtan bir etkinlik olacak. Aynı zamanda biz bu programı Barış Pınarı Harekâtında olan askerlerimize itafen ve destek amacıyla salonumuzu Türk bayraklarıyla donattık. Bu anlamda iyi bir etkinlik yapmak istiyoruz” dedi.

Dinleyicilerini coşturan sanatçı Turgay Coşkun, salonda renkli anlar yaşatarak türküleriyle adeta yöre yöre gezdirdi. Sanatçı Coşkun’a Kerimoğlu ve Çökertme türkülerini söylerken 2 efe zeybek ile eşlik etti. Turgay Coşkun’un türkülerine eşlik eden dinleyiciler doyasıya eğlendi.

Programın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Turgay Çoşkun’a plaket takdim etti.