Altın fiyatları son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştı. Çeyrek altın 510, yarım altın Bin 020, Cumhuriyet altını ise 2 bin 040 TL’den işlem görüyor. Altın fiyatlarının altın çağını yaşamasına vatandaşlar da, kuyumcular da tepkili.

Sinem Karakaya

Altın fiyatları son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştı. Çeyrek altın 510, yarım altın Bin 020, Cumhuriyet altını ise 2 bin 040 TL’den işlem görüyor. Altın fiyatlarının altın çağını yaşamasına vatandaşlar da, kuyumcular da tepkili. Muğla Menteşe’de sarraflık yapan Rıfat Bacak, ülkede en ufak bir kargaşanın altın fiyatlarına yansıdığını belirterek, fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşın altın almaya yanaşmadığını söyledi.

KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması

Altın fiyatları düşmezse düğün sezonunda hareketlilik olmayacağını söyleyen sarraf Rıfat Bacak, “Altının ons fiyatları yükseliyor, dolar yükseliyor. Bu durum da altın fiyatlarına yansıyor. Çünkü altın bir değerdir. Ülkede en ufak bir kargaşada altına yansıyor. Vatandaşlar borsaya çok fazla para yatırmıyor. En çok altına yatırım yapılıyor. Durum böyle olunca vatandaşlar ancak mecbur kaldığında altın alıyor. Eskisi gibi alıp, yatırım yapan yok. Fiyatlar yüksek olduğu için uzak durmaya çalışıyorlar. Önümüz yaz. Düğün sezonu açılacak eğer altın fiyatları böyle yüksek kalırsa hiçbir hareketlilik olmaz. Ancak düğün, sünnet yaparlarsa o zaman almak durumunda kalıyorlar. Bunun dışında alışveriş pek olmuyor. Eskisi gibi değil artık hiçbir şey. Altın almaya çekinir oldu vatandaş” dedi.

Altın fiyatları ‘Altın’ çağında

“TEK İSTEDİĞİMİZ FİYATLARIN NORMALE DÖNMESİ”

Tek isteklerinin altın fiyatlarının vatandaşın alabileceği seviyeye düşmesini istediklerini belirten sarraf Rıfat Bacak, “Altın fiyatları dünya ki gelişmelere bağlı. Bir savaş anı, çatışma anı gündeme geldiği zaman altın fiyatları yükseliyor. Ülke de barış olursa normale dönüyor fiyatlar. Herkesin alabileceği seviyeye geliyor. Ülkemizde güzellik olsun, barış olsun. Biz bunu isteriz. Savaş olmadığı zaman yatırım yapılır şimdi vatandaşlar korkuyor. Ülkeler birbirine zarar vermesin istiyoruz. Barış olsun, dostluk ve kardeşlik olsun. Tek istediğimiz fiyatların normale dönmesi. Normalde dönsün ki vatandaşlar altın alabilecek duruma gelsin. Düğünler bile altın takmaya çekiniyor insanlar. Hareketlilik, bir sirkülasyon olmuyor. Esnaflık sirkülasyon gerektirir ama yok. Sürekli ürünlerin alınıp verilmesi lazım ama o durdu. Vatandaş da esnaflarda zor durumda. İnşallah en kısa zamanda normale döneriz ve piyasa hareketlenir” dedi.

Editör: Gazete Muğla