Alkole bir zam daha geldi!

Alkole bir zam daha geldi!
Sigaraya gelen zammın ardından alkollü içkilere de zam yağmaya devam ediyor. Bir şarap grubuna daha zam geldiğini duyuran Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Temmuz ayında da ÖTV'den kaynaklı yeni zamlar olacağını belirtti.

Şarap Grubunda %20 Zam:

TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Vincent meyve şaraplarına yüzde 20 zam geldiğini duyurdu.

Bu zamla birlikte Vincent meyve şaraplarının en ucuzu 275 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz aylarda ise Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarına da yüzde 7 ila 10 arasında zam yapılmıştı.

Temmuz Ayında ÖTV Zammı:

Temmuz ayında sigara ve alkollü içkilere uygulanan ÖTV oranında yüzde 20 artış olması bekleniyor.
Bu artışın ardından en ucuz sigara fiyatının 66 liraya yükselmesi öngörülüyor. Sigara fiyatlarında nisan ve mayıs ayında da zamlar gelmişti, temmuz ayındaki zam ise en büyük artış olacak. ÖTV'deki zam, alkollü içki fiyatlarını da yukarı çekecek.

Alkollü içki ve sigara fiyatlarındaki artışlar durmadan devam ediyor. Temmuz ayında da ÖTV'den kaynaklı yeni zamlar bekleniyor. Bu durum, tüketicileri olumsuz şekilde etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum