Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında dün başlayan ve 24 saattir kontrol altına alınamayan orman yangınının Kavaklıdere ilçesi merkezine ve yangın bölgesine yakın mahallelere ulaşmasını engelleyen ekipler, yeniden büyümeye başlayan yangının Kavaklıdere’ye ulaşmasını iş makineleri ile şeritler açarak önlemeye çalışıyorlar.


MERMER FABRİKALARINDAN DESTEK
Alınan bilgiye göre, Bozdoğan ilçesinde dün başlayan yangın kısa sürede şiddetli rüzgar nedeniyle Kavaklıdere ilçe sınırına ulaşan yangının Kavaklıdere İlçesine ulaşması gece boyunca devam eden çalışmalarla önlenmişti. Bugün öğleden sonra başlayan şiddetli rüzgar ile birlikte alevler yeniden büyümeye başladı. Bölgeye, çok sayıda iş makinesi, tanker ve kesim motoru bulunan vatandaş takviye olarak çağrıldı.
Bölgede bulunan Mermer fabrikaları ise iş makineleri ve personelleri ile birlikte yangına müdahale çalışmalarına destek veriyorlar. İş makineleri, yanan bölgelerde şeritler açarak alevlerin ilerlemesini önlemeye çalışıyorlar.
Ulaşıma kapalı olan Bozdoğan-Kavaklıdere yolu nedeniyle bölgeye iş makineleri ve tankerler güçlükle ulaşıyorlar. Alevler’in Kavaklıdere yönünde ilerlemeye başlaması ile birlikte jandarma ekipleri bölgede yaşayan vatandaşları anonslarla uyarıyorlar.

ALEVLERE YEŞİLKÖY’E ULAŞTI
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Kaymakam Çiğdem Dede ise alevlerin bölgede bulunan Güre , Çamlıyurt, Çavdır ve Yeşilköy Mahallerine ulaşmasını önlemek için 24 saattir hiç uyumadan alevlerle mücadele çalışmalarını koordine ediyorlar.
Vatandaşlara “Bölgemizdeki Yangından Dolayı Su Tankeri , İş Makinesi ve Kesim Motoru Olan Vatandaşlarımızın Acilen Çayboyu Kapalı Pazar Yerinde Toplanmaları Gerekmektedir” çağrısında bulunuluyor.

24 SAATTİR KONTROL ALTINA ALINAMADI
Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Alhisar mahallesi yakınlarında 24 Saat önce başlayan yangının henüz kontrol altına alamadığı öğrenildi. Gelen son bilgilere göre yangının ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen şiddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüme eğiliminde olduğu öğrenildi. Ekiplerin yoğun çabasına rağmen kontrol altına alınamayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Editör: Beritan Yücel