Muğla Haberleri

Akyaka’da çadır kampta sonbahar bereketi

Turizm sezonunun küresel Isınma nedeniyle uzadığı Muğla’da 500’e yakın çadır ve karavan kapasitesine sahip, Muğla Valiliği bünyesinde bulunan “Muğla Vakfı” tarafından işletilen Akyaka Orman kampı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Kamp alanına kurdukları çadır ve karavanlarda tatilini geçiren 4 kişilik bir aile 30 metrekarelik çadır için çadır ve otopark bedeli olarak günlük 750 lira civarında ödeme yapıyor.
Kampta ilk defa çadır ve karavan tatili yapanlar ise geceleri kamp alanını yemek bulmak için ziyarete gelen domuz sürüsünü görünce şaşkınlığını gizleyemiyor.

Muğla genelinde 11’i milli park alanı olmak üzere toplam 74 mesire yeri ile 2 kent ormanı bulunuyor. Bu alanlardan 4’ünde görevliler gözetiminde çadır ve karavan turizmine izin veriliyor.
Kamp alanında bulunan Muğla Vakfı tarafından işletilen taş evlerin geçen yıl gecelik ücreti 1600 TL iken bu sene yapılan zamla hafta içinde 5 Bin 750 TL hafta sonunda ise 6 Bin 500 ila 7 Bin TL arasında değişiyor.

Turizm sezonunun uzadığı Muğla’da 500’e yakın çadır ve karavan kapasitesine sahip, Muğla Valiliği bünyesinde bulunan “Muğla Vakfı” tarafından işletilen Akyaka Orman kampı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Denizi, kumu, tarihi evleri, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü "sakin kent" ünvanlı Akyaka Mahallesi ise çadır ve karavanda tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Çadır kampın davetsiz misafirleri

Akyaka’daki orman kampında ilk defa çadır ve karavan tatili yapanlar ise geceleri kamp alanını yemek bulmak için ziyarete gelen domuz sürüsünü görünce şaşkınlığını gizleyemiyorlar. Çadır kampa uzun yıllardır gelenler ise davetsiz misafirlere alışmış durumda.
Sonbaharda tatil için kampı tercih edenler ise kampı kampçılara sağladıkları elektrik, otopark ve geniş çadır alanı imkanı sağladıkları için tercih ettiklerini ifade ediyorlar. Kampa, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen tatilcilerin yanı sıra turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Çadır kampta sonbahar bereketi

Sakin Kent Akyaka’da tatilciler 600 dönüm arazi üzerine kurulu olan Muğla Valiliği bünyesinde bulunan “Muğla Vakfı” tarafından işletilen çadır kamp alanına yoğun ilgi gösteriyorlar. Kamp alanında adeta Sonbahar bereketi yaşanıyor. Kampçılar ve Karavan tutkunları dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadır ve karavanlarda tatillerini geçiriyorlar.
Kamp alanına kurdukları çadır ve karavanlarda tatilini geçiren 4 kişilik bir aile 30 metrekarelik çadır ve otopark bedeli olarak günlük 750 lira civarında ödeme yapıyor.
Kamp alanında bulunan Muğla Vakfı tarafından işletilen taş evlerin geçen yıl gecelik ücreti 1600 TL iken bu sene yapılan zamla hafta içinde 5 Bin 750 TL hafta sonunda ise 6 Bin 500 ila 7 Bin TL arasında değişiyor.

Akyaka Orman Kampı

Akyaka Orman Kampı deniz kenarında yer alan muhteşem doğası ile eşsiz güzellikteki kamp sizlere kendini hayran bırakacak bir konuma sahip. Akyaka orman kampı Muğla’nın Akyaka ilçesine bağlı bir kamp alanı. Tertemiz çevresi ve güvenli bir bölgeye sahip olan bu kamp yerinde bütün olanaklar ziyaretçilere sağlanmış durumdadır. Akyaka orman kampı içerisinde sadece çadır alanları değil ayrıca Muğla Valiliği tarafından işletilen taş evler de bulunuyor. Kampta elektrik kullanmak isteyen kampçılara bu imkan da ücreti karşılığında Muğla Vakfı tarafından sağlanmış durumda.

Çadır kampın fiyatları

Çadır kamptaki 2023 yılına ait rakamlar şu şekildeydi:
“Orman Kampı Taş Ev Fiyatı; 5 kişi gecelik1600 TL, Küçük Çadır Yeri Fiyatı; 100 TL, Küçük Çadır Kişi Başı Konaklama Fiyatı; 20 TL”
Kampta 2024 yılında yapılan zamla güncellemiş rakamlar ise şöyle:
“20 metrekarelik çadır 350.00 TL, çadırda kalan her kişi için 50.00 TL (Otomobil ile birlikte 500 lira günlük), 30 metrekarelik 550.00 TL çadırda kalan her kişi için 50.00 TL, Karavan 750.00 TL Karavanda kalacak kalan her kişi için 50.00 TL.
Çadır Kamptaki otopark fiyatları ise şöyle:
“Motosiklet 100.00 TL, Otomobil 150.00 TL, Küçük Minibüs 200.00 TL, Büyük Minibüs 250.00 TL, Otobüs 500.00 TL. Valilik tarafından işletilen Taş Evler Gecelik 5 kişi 6500.00 TL, Ula Belediyesi tarafından işletilen Orman Otel’de ise kişi başı kahvaltı dahil 1200 lira”

Elektrik ücreti 40 ila 100 lira arasında

Muğla Vakfı Yetkilileri geçmişte Çadır kampın elektrik alt yapısının yetersiz ve kontrolsüz elektrik kullanımı olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdiler:
“Bir proje ile çadır kampın elektrik alt yapısını güçlendirildi. Karavan, çadır ve büyük çadırlara elektrik hizmeti veriliyor. Onu da verdiğimiz kartlara çadır ücretlerine ekliyoruz. Tatilciler, günlük ilave küçük çadır için 40TL, Büyük çadırlar için 100 TL ödüyorlar.
Taş ev, Çadır ve Karavan ücretlerindeki artış kamp alanının giderlerindeki artış nedeniyle mecburen yapıldı. 0-12 yaş ücretsiz ve engelli vatandaşlara çadır ve karavan ücretlerinde yüzde 50 indirim sağlıyoruz”

Muğla genelinde 74 mesire yeri bulunuyor

Muğla genelinde 11’i milli park alanı olmak üzere toplam 74 mesire yeri ile 2 kent ormanı bulunuyor. Bu alanlardan 4’ünde görevliler gözetiminde çadır ve karavan turizmine izin veriliyor. Tatilciler tarafından en fazla ilgiyi Akyaka’daki orman, Fethiye’deki Günlüklü ve Marmaris’teki Çubucak ile İnbükü çadır kamp alanları görüyor.

Kampta ilk defa çadır ve karavan tatili yapanlar ise geceleri kamp alanını yemek bulmak için ziyarete gelen domuz sürüsünü görünce şaşkınlığını gizleyemiyor
Muğla genelinde 11’i milli park alanı olmak üzere toplam 74 mesire yeri ile 2 kent ormanı bulunuyor. Bu alanlardan 4’ünde görevliler gözetiminde çadır ve karavan turizmine izin veriliyor.