Muğla Haberleri

AKYAKA’DA 1 KİŞİYİ ÖLDÜREN ŞAHIS TUTUKLANDI

Akyaka Mahallesi’nde 1 kişiyi öldürme, 2 kişiyi ise yaralama suçundan gözaltına alınan zanlı Bayram Hamal tutuklanırken eşi F.H adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde...

Akyaka Mahallesi’nde 1 kişiyi öldürme, 2 kişiyi ise yaralama suçundan gözaltına alınan zanlı Bayram Hamal tutuklanırken eşi F.H adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde iki grup arasında çıkan tartışmada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

22 Şubat Salı günü saat 19.00 sıralarında Azmak Restaurant önünde meydana gelen olayda, Bayram Hamal (39) isimli şahıs aracından inerek husumetlisi olduğu öğrenilen Özcan Emreoğlu (44) ve Ali Emreoğlu (42)isimli şahsa 10 el ateş etti.

Ali Emreoğlu isimli şahıs sağ kolundan ve Azmak Restaurant çalışanı Zihni Çelik (53) isimli şahıs sağ bacağından yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Özcan Emreoğlu hayatını kaybetti.

Olay yerinden kaçan zanlı Bayram Hamal ve eşi F.H ‘nin yakalanması için jandarma ekipleri özel bir ekip oluşturdu.

Soruşturma kapsamında bölgede çalışma başlatan ekipler, güzergâhlardaki denetimlerini artırarak güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Çalışmada, zanlı Bayram Hamal ve eşi F.H'nin kavganın ardından araçla Akyaka Mahallesi'ndeki mezarlığa geldikleri, buraya olayda kullanılan tabancayı attıktan sonra Menteşe ilçesi Çakmak Mahallesi mevkiinde de aracı sakladıkları belirlendi.

Zanlılar, Denizli'ye gitmek için bölgeye çağırdıkları taksiyle Muğla merkeze geldiği, burada araç değiştirdiği tespit edildi.

Zanlı ve eşi, kaçmaya çalıştıkları ikinci araçla Kavaklıdere ilçesi Salkım Mahallesi'nde jandarma ekipleri tarafından sahte kimlikle yakalandı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Muğla Adliyesi’ne getirilen zanlı Bayram Hamal tutuklanırken, eşi F.H adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı konuya ilişkin yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

"İlimiz Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde 22.02.2022 günü saat 19.00 sıralarında Denizli ili Tavas ilçesinden olup akrabalıkları bulunduğu öğrenilen husumetlilerden  B. H. (1983 d.lu) isimli şahıs,  hasımları Ö. E. (1978) ve A.E. (1980) isimli şahıslara tabanca ile 10 el ateş ederek *Ö. E. yi öldürmüş, A.E. yi ve olayla ilgisi bulunmayan restorant çalışanı Z.K yı yaralamıştır. Olaydan sonra kaçan şüpheli soruşturmayı yürüten jandarma görevlilerince kısa sürede suç aleti ile birlikte  yakalanmış ve Başsavcılığımızdaki işlemlerin ardından sevk edildiği Sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştır. Konuyla ilgili soruşturma  Başsavcılığımızca titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."