Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen 3. Akıl ve Zeka Oyunları, Muğla Finali Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Muğla Sakar rampasında feci kaza: 1 ağır yaralı Muğla Sakar rampasında feci kaza: 1 ağır yaralı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliğinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen 3. Akıl ve Zeka Oyunları Muğla Finali Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleştirildi. Müsabakalara Muğla’da ilkokul ve ortaokul kategorilerinden katıldıkları oyunlarda ilçe birincisi olan toplam 171 öğrenci katıldı.

İl finali, ilkokul kategorisinde Mangala, Equilibrio, Pentago ve Q-Bitz olmak üzere 4 oyun; ortaokul kategorisinde ise Reversi, Mangala, Pentago, Kulami olmak üzere 4 oyun icra edildi.

İl finali, İdlib’de hain saldırıya uğrayarak şahadete yürüyen şehitlerin manevi huzurlarında saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Program açılışında, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu İl Koordinatörü ve Başhakem Ali Yuluk’un konuşmasının ardından öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel,  “27 Şubat gecesi İdlib’de kaybettiğimiz şehitlerimizden dolayı bir tarafımız hüzünlü ve buruk bir şekilde bugün buradayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Aksel konuşmasında, “Sayın Bakanımız ‘Çocukların gözlerindeki pırıltıya aşık olmayan öğretmenlik mesleğini yapmasın’ diyor. Bizler sizlerin gözlerinizdeki o pırıltıya aşkımızla bu işi, bu organizasyonu yapıyoruz, mutluyuz. 19. yüzyılda yapılmış bir binada siz sevgili öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ağırlıyoruz, gururluyuz. Diliyoruz ki hepiniz gelecekte çok güzel yerlere, çok güzel yetkilere geleceksiniz. Hepiniz umudumuzsunuz. Bugün 13 ilçemizden 171 öğrencimiz var aramızda. Sizler en iyiler olarak buraya geldiniz. Kalbimizde zaten birincisiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

3’ü koordinatör başhakem olmak üzere 52 hakem ve 12 danışman öğretmenin görevli olduğu müsabakalarda, hakemlere İl Müdürlüğü adına teşekkür belgesi;  müsabakalara katılan öğrencilere katılım belgesi ve her iki okul kademesinde icra edilecek oyunlarda ilk 4 dereceye giren öğrencilere de toplam 32 adet madalya verildi.

Kategorileri ve katıldıkları oyunlarda il birincisi olan öğrenciler, 2 danışman öğretmen eşliğinde 7-8 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan 3.Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda Muğla’yı temsil etmeye hak kazandı.

Editör: Gazete Muğla