Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Muğla Planlama Ajansı (MUPA) Tanıtım Toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel, parti yönetimi, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda partililer katıldı.

17 yaşındaki Arda'nın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı 17 yaşındaki Arda'nın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Whatsapp Image 2024 10 13 At 19.21.04 (1)

Whatsapp Image 2024 10 13 At 19.21.04 (2)

“MUPA, Muğla’mıza ve bölgemize değer veren bir ajans olacak.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Muğla Planlama Ajansı için “MUPA kapsamında aldığımız ve alacağımız bütün kararlar, Muğla ile ilgili veya ülkeyle ilgili tüm katkılar, bu fikir odağında yetişecektir. Bu ajans, sadece belediye içerisinde değil tamamen Muğla’mıza ve bölgemize değer veren saygı gösteren bir ajans olacaktır. Her şey planlanmalıdır. Her şey verilerle desteklendirilmelidir. Her şey akla ve pozitif verilere dayandırılmalıdır. İşte planlama ajansının kuruluş amacı tam da budur.” ifadesinde bulundu.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 19.21.04 (3)

Toplantıda konuşma yapan MUPA Başkanı Tansu Özcan, “MUPA, tüm kentin geleceğini ortak akılla planlamak için yola çıktı. MUPA, yetenek inşaatı ile insan sermayesine yatırım yapacak.” ifadesiyle Muğla’nın Dünya Kenti olması yolundaki bu projenin temel amacını dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 19.21.05 (1)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel ise Muğla Planlama Ajansı için “Yapılan iş kurulmuş bir planlama ajansının başlangıç taslağıdır. Planlama Yasası, Devlet planlama teşkilatına anayasal güvence sağlamıştır. 1961 anayasasının 129. maddesi planlamanın önemini, buna tüm kurumların katılmasının gereğini, bu planlama için devletin tüm imkânlarının seferber edileceğini ve bundan sonra o planlama dâhilinde ülkenin akılcı ve bilimsel bir şekilde yönetileceğini tarif etmektedir. Devlet Planlama Teşkilatı, devlete ileri bir görüştür ve devrimci bir yaklaşımdır.” dedi. Daha önce İstanbul, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerde planlama ajanslarının nitelikli bir şekilde devam ettiğini belirterek bu projenin Muğla için Dünya Kenti olma yolundaki ivmesini hızlandıracağını söyledi.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 19.21.02

Son olarak konuşmasını gündemde konu olan anayasa maddelerinin değiştirilmesi üzerine “Devletle millet karşı karşıya gelirse inanın ki her zaman millet kazanır. Bu millet devletini sever, vergi isterse verir, askere çağırırsa gider hatta gerekirse şehit olur. Ama milletin karşısına devlet dikilirse bu millet kazanır.” ifade ederek sonlandırdı.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 19.21.00

Muhabir: SERDAL KAYHAN