Gündem

Ak Partili Mete'den CHP’li belediyelere borç tepkisi

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, SGK ve Vergi borçlarını ödemek için mülk satışı yapan CHP’li belediyelere tepki gösterdi. Ak Parti Milletvekili Kadem Mete:“Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan bölgelerden bir tanesiyiz. Su faturaları Muğla’da elektrik faturaları ile yarışıyor. Ben kendi tesisimde 700 bin lira elektrik faturası ödedim. 385 Bin lira da su faturası ödedim”

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, SGK ve Vergi borçlarını ödemek için mülk satışı yapan CHP’li belediyelere tepki göstererek, Muğla’nın Türkiye’nin en pahalı suyu kullanan kentlerinden birisi olduğunu söyledi.
Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, muhabirimiz Kenan Gürbüz’ün "2.3 Milyar TL Borcu olan Bodrum Belediyesi ve bazı CHP’li belediyeler borçlarını ödemek için bazı taşınmazları ve mülkleri satışa çıkardılar, bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:
“Belediyeler kaynak yaratmakla mükellef. Yani hizmet sunabilmek için kaynak yaratmanız lazım. Devletin imkanları daha fazla ve görevleri de daha fazla. Şimdi siz sadece Bodrum gibi bir yerde, Türkiye’nin kalbinin attığı, dünyaca ünlü firmaların boy gösterdiği bir yerde sizin kaynak probleminizin olmaması lazım. En kolayı nedir, bunu ister bir belediye olarak düşünün, ister bir iş adamı olarak düşünün veya bir vatandaş olarak düşünün. Maalesef günümüzde şöyle bir sıkıntı var. Eski kuşaktan sonra gelenler, ev, araba alabilmek için arazilerini satıyorlar. Dededen, atadan kalma arazileri satıyorlar. Bunlara nasıl torunları dede, çok değerli arazileri niye sattın diye soracak. Vatandaşlarda, arazileri, mülkleri satan bu belediyelere birkaç yıl sonra soracak. Sırf personel maaşını ödemek için güzelim arazileri niye sattın diye. Bunlar, bir plan proje ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız lazım. Mevcut mülkleri arazileri satmak bir çözüm değil. Bu ay bir arazi satıp personel maaşını ödersiniz, sonraki ay başka bir arazi satmak zorunda kalırsınız. Bunlar, tasvip edilecek şeyler değil. Başka gelirler bulmak zorundalar ya da tasarruf yapmak zorunlar”

MUĞLA TÜRKİYE’NİN EN PAHLI SUYUNU KULLANAN KENTLERDEN
Kadem Mete, Muğla’nın Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan bölgelerden bir tanesi olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Su faturaları Muğla’da elektrik faturaları ile yarışıyor. Ben kendi tesisimde 700 bin lira elektrik faturası ödedim. 385 Bin lira da su faturası ödedim. Bu kadar ciddi gelirlerin olduğu bir yerde hala mal, mülk satılıyorsa orada bir iş bilmemezlik söz konusu. Keşke belediyelerimiz kaynak yaratabilse.” CHP’li Belediyelerin personel maaşlarını ödemekte yaşadığı güçlün yanı sıra, Devlete olan SGK ve Vergi borçlarını da ödemekte güçlük yaşadıklarına işaret eden Mete, şunları söyledi:
“Bunlar şimdi konuşuyorlar. Efendim SGK bize haciz koyuyor. Bir vatandaş borcunu ödemediğinde SGK Haciz koyduğunda vatandaşa ödesene borcunu kardeşim diyoruz. Belediye ödemediğinde ise adeta belediye mağdur olmuş havası oluşturuluyor. Sen hastaneye gittiğinde bedava hizmet alıyorsun. Bu hizmeti veren kim SGK . Kurumlar SGK’ya prim alacağını ödemezse SGK bu hizmetleri nasıl verecek. Belediyeler devlete olan borçlarını ödemekle mükellef”