Muğla Haberleri

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen: “Payı kasasına koyduğunda sesini çıkarmıyor”

Bodrum Belediyesi öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasının ardından açıklama yapan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, “Bodrum Belediyesi, hazine arazileri satışlarından aldığı yüzde 30 payı kasasına koyduğunda...

Bodrum Belediyesi öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasının ardından açıklama yapan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, “Bodrum Belediyesi, hazine arazileri satışlarından aldığı yüzde 30 payı kasasına koyduğunda sesini çıkarmıyor” diyerek tepki gösterdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1 milyon 102 bin metrekarelik alanın imara açılmak istenmesi ile ilişkin Bodrum Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Ahmet Aras’a ve STK’lara tepki göstererek açıklama yaptı.

Bahsedilen alanın hemen yanındaki bir alana 70 dönümlük bir yer tahsis etmek istendiğini ve bu alanda yoğun yapılaşmanın olduğunu dile getiren Osman Gökmen, “Bahsedilen alanın geçmiş CHP döneminde yani Mehmet Kocadon döneminde yüzde 30 imarı vardı ve Ahmet Aras bu imarı devam ettirdi. Fakat Özelleştirme İdaresi buranın imarını yüzde 15’e düşürdü. Bununla beraber bu alanın hemen dibindeki bir alana 70 dönem bir yer tahsis etmek istendi. Bu alanda yoğun yapılaşma var. Binanın bir tanesinin 40 metre yüksekliğinde olduğu bilgisi de geldi. Hem diyorsun ki imarla alakalı yapılaşmanın önüne geçmemiz lazım, yüzde 30 oraya imar veriyorsun. Şuanda Özelleştirme İdaresi oraya yüzde 15 imar varmış. Hem kendine yüksek yoğunluklu bina inşa etmek için tahsis istiyorsun. Bende soruyorum o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Biz artık birilerine yaranmak için, talimatla yapılan açıklamalara alıştık. Ama beklerdik ki, bu açıklamalarda mangalda kül bırakmayanlar, dönüp aynaya baksın ve karşı çıktıkları konular hakkında Bodrum Yarımadası’nın hemen her yerinde kendileri neler yapmış, nasıl bir çelişki içinde olmuş, Bodrum’u nasıl mahvetmiş, bir açıklasın” şeklinde konuştu.

“MEDYAYA GELİNCE BOL BOL KONUŞUYOR”

Osman Gökmen, “Bodrum Belediyesi’nin BOTAV ve Rus işadamlarıyla ortak hareket ederek, Ortakent’te bulunan 69 dönüm hazine arazisini Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden istemesi ve bakanlıktan imar yetkisi istemesini nasıl açıklayacaksınız? 49 yıllığına talep ettiğiniz bu arazide yoğun yapılı otel, spor salonları, ticari alanlar ve konutlar yapılmasıyla ilgili neden uğraşıyorsunuz? Hani siz imara karşıydınız? Neden bu alanı imara açtırmak istiyorsunuz? Üstelik açıklamanızda Ruslarla ortak olan BOTAV yöneticileri de yer aldı. Bu nasıl bir çelişki, nasıl bir tuhaf ilişkiler yumağı? Bodrum Belediyesi, hazine arazileri satışlarından aldığı yüzde 30 payı kasasına koyduğunda sesini çıkarmıyor ama medyaya gelince bol bol konuşuyor” dedi.

“İDEOLOJİK STK’LARIN SESİ ÇIKMIYOR”

Bodrum Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan STK’lara “Bugüne kadar defalarca gündeme getirdiğimiz Gümbet, Yalıkavak, Turgutreis, İslamhaneleri, Mumcular, Bodrum ve Ortakent’te arıtılmadan doğaya ve denize bırakılan lağım suları için neden tek bir kelime bile etmediniz?” diye soru yönelten Osman Gökmen katliamlara, tuhaflıklara hep sessiz kalındığını ifade etti.

Gökmen, “Bodrum Belediyesi birçok STK’yı arkasına alıyor. Siyasi parti görünümlü birtakım ideolojik kişileri de yanına alıyor. Bunlarla beraber açıklama yapıyor fakat bizim şuana kadar ki çıkardığımız imarda yapılan hatalarla alakalı ideolojik STK’ların sesi çıkmıyor. Çevreye çok duyarlı olduğunuzu söylüyorsunuz, gerçekten bu söyleminizde samimi misiniz? Eğer öyleyse bugüne kadar defalarca gündeme getirdiğimiz Gümbet, Yalıkavak, Turgutreis, İslamhaneleri, Mumcular, Bodrum ve Ortakent’te arıtılmadan doğaya ve denize bırakılan lağım suları için neden tek bir kelime bile etmediniz? Bu lağım sularının doğaya ve denize bırakılması kadar büyük çevre katliamlarına neden sessiz kaldınız? Ortakent’le ilgili yapılan açıklamada yer alan kişi ve kurumlar yukarıda saydığımız katliamlara, tuhaflıklara hep sessiz kaldılar. Bu mu çevre sevgisi, bu mu Bodrum sevgisi? İşine gelene tepki ver, işine gelmeyen katliamlara, rezilliklere sessiz kal” ifadelerini kullandı.