Ülke genelinde yaptığı büyük başarılı projelerle dikkat çeken İş adamı Ahmet Sakıcı 14 Mayıs 2023’te yapılacak genel seçimlerde İyi Parti’den Muğla Milletvekili Aday Adayı oldu.

“AİLEDEN SİYASETÇİ OLARAK YETİŞTİM”

Daha önce üç dönem Muğla Milletvekilliği yapan ve o dönem Muğla’ya önemli hizmetler kazandıran Latif Sakıcı’nın oğlu olan Ahmet Sakıcı, siyasetle yoğrulmuş bir ailede yetiştiğini ifade ederek, Muğla’nın hizmetkarı olmak için aday adayı olduğunu kaydetti.

“BABAM UNUTULMAZ HİZMETLER YAPTI, BEN DE YARIM KALAN PROJELERİNİ TAMAMLAMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM”

Gittiği her yerde büyük ilgi gördüğünü belirten İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Ahmet Sakıcı, “ Siyasetten gelmiş bir ailenin çocuğu olarak siyasetle hep iç içe büyüdüm. Babamın Adalet Partisi İl Başkanlığı yaptığı dönemleri, 12 Eylül Darbesi’nde siyasi yasaklı olduğu dönemleri ve Doğru Yol Partisi’nin ne şartlarda ve nasıl kurulduğunu çok iyi bilirim. Latif Sakıcı’nın milletvekilliği yaptığı dönemlerde, hem de o şartlarda, Dalaman Havaalanı, Bodrum Havaalanı, Muğla Üniversitesi, ilçelerdeki yüksekokulları, 4500 km köy yolunun asfaltlanmasını, okullar, camiiler ve sağlık ocaklarını siyasi gücüyle nasıl hayata geçirdiğini çok iyi bilirim. Ben de yarım kalan projelerini hayata geçirmek istiyorum’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı mülakatla orman mühendisi ve bahçıvan alacak Diyanet İşleri Başkanlığı mülakatla orman mühendisi ve bahçıvan alacak

Ülkenin denizin ortasında kalmış pusulasız bir gemi gibi dönüp durduğunu dile getiren Sakıcı, “Millet ittifakı; demokratik, laik, hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden inşa programıdır. Ak Parti iktidarının büyük ölçüde tahrip ettiği devletin yeniden kurulması konusunda 6 farklı siyasi partinin bir araya gelmiş olması demokrasi tarihimizde bir ilktir. Mutabakat metninde cumhurbaşkanlığının yeniden Çankaya Köşkü’ne taşınacağı, Saray ve köşklerin halkın hizmetine açılacağı, israf ve şatafatlı yaşama son verileceği gibi vaatler en çok destek gören kararlar arasında” dedi.

“MUĞLA ÖDEDİĞİ VERGİLERİN KARŞILIĞINI HİZMET OLARAK ALAMIYOR”

Milletvekili Aday Adayı Sakıcı, “Yaptığım tespitlerde Muğla ödediği vergilerin ancak sekizde birini hizmet olarak alabiliyor. Bu durum ben de Muğla’nın lobi sorunu olduğunu, Ankara’da Muğla’nın yeterince anlatılmadığı, dolayısıyla mega projelerin ve yatırımların çekilemediği kanaatini oluşturdu. Ben de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde ve Cesurlar Hareketi’nin içinde İyi Parti’de siyaset yapmaya karar verdim. Muğla Teşkilatlarımız canla başla çalışmalarına devam ediyor. Seçimlerde de inşallah birinci parti olacağız. Allah bu mücadelemize gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımızın yolunu açık etsin” diye konuştu.

Editör: Beritan Yücel